Rachied Doekhie: ‘Die rechter kan me sturen naar Guantanamo Bay of Alcatraz’

dblogo‘Die rechter kan me sturen naar Guantanamo Bay of Alcatraz’, zegt assembleelid en DNA-kandidaat van de NDP uit Nickerie Rachied Doekhie aan Dagblad Suriname. Dat hij door VHP-kandidaat Krishna Hussainali Mathoera voor het gerecht is gesleept omdat hij haar uitgemaakt zou hebben voor crimineel, deert Doekhie niet. Volgens Doekhie heeft hij de uitspraken gedaan in de hoedanigheid van parlementariër en niet als NDP-hoofdbestuurslid. ‘Ik heb namens het volk gesproken. Het is mijn democratisch recht om namens het volk te praten en mevrouw Mathoera heeft ook het recht om naar de rechter te stappen.’ Volgens beweringen van Doekhie is hij momenteel in het Tapoeripa-gebied voor politiek werk. Woensdag keert hij terug.
Zijn dagvaarding is donderdag door een huisgenoot van hem ontvangen. Volgens deze dagvaarding zou Doekhie zich de volgende dag, op vrijdag, moeten aanmelden voor de rechter. Doekhie die niet thuis was, heeft middels telefonisch contact er zorg voor gedragen dat er een advocaat in de arm werd genomen. Het verbaast Doekhie dat door de rechter wordt gesteld dat komende vrijdag al vonnis wordt gewezen. Het rappe tempo waarmee deze zaak wordt behandeld, gaat zijn verstand te boven. Hij zegt ook dat hij behoorlijke twijfels heeft over de uitkomst van deze zaak.
Doekhie blijft erbij dat Mathoera in de hoedanigheid van politiefunctionaris de opdracht had gegeven om een revolver te stoppen in de mond van een 12-jarig meisje. Een wapendeal zou uit de hand zijn gelopen. ‘Ik weet het, ik lijd niet aan geheugenverlies, ik heb het plassend kind in me arm genomen.’ Dit incident vond plaats aan de Beatrixweg in de Corantijnpolder.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!