NDP verdeelt kippenmest in Saramacca

NDP verdeelt kippenmest in SaramaccaNDP’ers verdelen nu zakken Fertosil organische mestkorrels in Saramacca. Slechts NDP’ers en personen die bereid zijn om een NDP-vlag te plaatsen op hun erf komen voor een zak kippenmest in aanmerking. ‘Het is niet eerlijk, er wordt corruptie gepleegd. De structuren van LVV moeten belast worden met de verdeling van de mest’, zegt Mahinder Jogi, VHP-assembleelid. Hij is wederom DNA-kandidaat. Volgens hem heeft de LVV-minister er een zooitje van gemaakt. Behalve dat de mest bestemd was voor de rijstboeren, is er bij de import een half miljoen USD meer neergeteld. Opmerkelijk is dat NDP’ers belast zijn met de verdeling van de organische mestkorrels. Personen met een andere politieke kleur worden overgeslagen. Jogi vindt het ronduit belachelijk dat de NDP op deze manier stemmen probeert te winnen.
Behalve organische mest worden er ook chemicaliën en waterpompen verdeeld onder de NDP’ers. ‘Personen die niet eens landbouwer zijn, komen in aanmerking voor een waterpomp.’ Jogi zegt dat er zwaar politiek wordt bedreven met middelen van de Staat. ‘De LVV-minister mag dit niet doen, hij mag niet meewerken hieraan.’
Ook Palu-parlementariër Henk Ramnandanlal heeft organische mestkorrels verdeeld onder bepaalde landbouwers in Saramacca.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!