Bond Landsdienaren Crèches schort acties op na interventie president

dblogoPas na gedecideerde interventie vanuit het kabinet van de president heeft de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) in de late woensdagmiddag van 13 mei 2015 een brief ontvangen via de minister van Sociale Zaken. In deze brief garandeert minister Amafo de uitbetaling van het Fiso-salaris over periode maart 2010 tot en met december 2011. In een brief van 16 oktober 2013 had deze minister aangegeven dat de ingangsdatum van de Fiso-correctie januari 2013 was. Het bestuur van de BLC is sinds toen met ondersteuning van de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) in verzet gekomen.
Donderdagmorgen kwamen de leden van de BLC in groten getale bijeen op de met spoed belegde algemene ledenvergadering (alv). In tegenstelling tot een eerdere toezegging bleek dat de minister van Binnenlandse Zaken de bijeenkomst voor woensdag 13 mei toch niet gepland had. Het BLC-bestuur besloot de voor woensdagmiddag vastgestelde alv te verplaatsen naar donderdagmorgen. De vakbondsleiding hield er rekening mee dat de vergadering de vorm van een protestbijeenkomst kon aannemen.
Het resultaat van de eerder aangehaalde kennelijke interventie heeft evenwel bewerkstelligd dat de noodzakelijke informatie niet langer werd achtergehouden voor het bestuur en de leden van de BLC. De BLC blijft zich op het standpunt stellen dat de Fiso-correctie dient in te gaan op 01 januari 2008, zijnde de datum waarop Fiso is ingegaan. Op advies van de COL heeft de alv van de BLC besloten alvast in te stemmen met de uitvoering van hetgeen de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in de brief van 13 mei 2015 heeft vastgesteld, namelijk dat ‘de uitbetaling van de herwaardering…over periode maart 2010 tot en met december 2011 in de maand mei zal plaatsvinden’.
De alv heeft besloten de status ‘opgeschorte acties’ als zodanig te handhaven. Tegelijkertijd is aan het bondsbestuur mandaat verleend om verder te onderhandelen over de resterende periode, namelijk van 01 januari 2008 tot maart 2010.

error: Kopiëren mag niet!