MF-kandidaat Joeglal: ‘Als taxichauffeur ken ik de problemen van gemeenschap beter’

aZEKER MF kandidaat Joeglal. 1Voor Mega Front DNA-kandidaat Amitkoemar Joeglal, nummer 15 in Paramaribo, komt het al jaren voor dat hoog opgeleide volksvertegenwoordigers teveel naar hun eigen zakken kijken, terwijl de problemen in de samenleving nog erger worden. Volgens Joeglal komt dit meer voor, omdat deze mensen in het dagelijks leven de problemen van de gemeenschap niet zelf meemaken. Als taxichauffeur is de MF’er dagelijks in het veld en weet hij precies wat de gemeenschap wil. ‘Al bij het rijden van mijn eerste rit wordt er al zoveel aan mij verteld dat ik nu eindelijk besloten heb om de stem voor de vergeten groep te worden’, stelt Joeglal. De DNA-kandidaat zegt dat het probleem bij hem opvalt op het moment dat een klant hem vraagt of hij minder voor een rit kan betalen, omdat het salaris van de klant niet genoeg is om maandelijks uit te komen.
Het gebrek aan een academische opleiding zou volgens Joeglal niet een barrière zijn om de belangen van de gemeenschap in het hoogste college van staat te kunnen behartigen. Het is volgens hem immers de ‘zeer geschoolde groep’ die zich in de afgelopen decennia flink in de politiek heeft weten te verrijken, terwijl zij kinderachtig gedrag bij het uitvoeren van hun werkzaamheden hebben getoond door bijvoorbeeld een rok in DNA tevoorschijn te halen of elkaar te schoppen. ‘Het zijn mensen die niet op het niveau van de wetenschapper denken’, aldus Joeglal.
Als burger wil Joeglal zich inzetten voor het schoonhouden van ons milieu. Volgens hem moet er een mentaliteitsverandering bij Surinamers komen, waarbij men moet aanleren om geen vuil op straat te gooien. Rioleringen moeten ook op tijd worden opgehaald, zodat buurtbewoners niet meer in hun eigen zakken hoeven te gaan om hun woonomgeving droog te houden bij veel neerslag. Daarnaast wil hij een sociale wet voor de zorg van ouderen en gehandicapten, trainingen voor werkloze vrouwen, zodat deze zich kunnen ontwikkelenen meer erkenning en verantwoordelijkheid voor het jeugdparlementair werk. Voorts is Joeglal voorstander van bevordering van professionele sportbeoefening door de creatie van meer faciliteiten en ruimtes en de mogelijkheid voor deelname aan internationale beurzen en de verbetering van de kwaliteit van het leven en armoedebestrijding. Indien gekozen, zal Joeglal ook gesprekken met ondernemers voeren om prijzen zoveel als mogelijk betaalbaar te houden voor het volk.
FR

error: Kopiëren mag niet!