Riad Noermohamed: “Een beleid van democratie naar dictatuur kan niet”

Riad Noermohamed “Een beleid van democratie naar dictatuur gaan kan niet”.1“Ik zou de kiezers adviseren om te gaan voor betrouwbare en integere personen en mensen die kennis hebben”, Zegt Riad Noermohamed, nummer 2 in Paramaribo voor VHP op de lijst van V7.
Noermohamed meent dat deze regering geen kans moet worden geven, omdat hij een grote tegenstander is van het beleid dat gevoerd is. Een beleid dat volgens hem geen transparantie geniet en vol vraagtekens zit. “Er wordt nergens verantwoording voor gelegd. Mensen die bijvoorbeeld bij EBS of de bouwprojecten dingen hebben gedaan mogen rustig naar huis. Dat kan niet. Een beleid met een grote staatschuld kan niet. Een beleid waar wij van democratie naar dictatuur terug moeten gaan kan niet”, meent Noermohamed.
De V7 partijprogramma heeft meer dan 700 issues. Noermohamed geeft aan dat hij uit de 700 zichzelf sterk zal maken voor 7 basis issues. “De studievoorzieningen voor studenten is het aller eerste. Het is belangrijk dat wij kijken naar openbaar transport voor de kinderen. Wij moeten scholen brengen in de ressorten. Woonomstandigheden is een groot hoofdpijn. Ik denk dat we de woonomstandigheden in dit land anders moeten bekijken. Als je de ouderenzorg in Suriname bekijkt, dan laat dat te wensen over. Ouderenzorg is belangrijk, maar ook de jongere gezinnen zijn belangrijk. Moeten wij hun een stuk grond geven? Ik denk het niet. Laten wij gaan voor sociale woningen. Laten de mensen eerst leren om samen te wonen. Men doet dit trouwens ook in Nederland. Als die zelfde mensen naar Nederland gaan dan doen ze dit wel.
Werkgelegenheid en productie zijn een grote zorg. We weten dat productie de afgelopen jaren een kapot is gemaakt. Wij moeten de ondernemers, investeerders en diaspora alle ruimte geven om na 25 mei, zo snel mogelijk de productie weer op gang te brengen. Wij moeten grond uitgeven zodat de landbouwers meer kunnen planten. Ik geloof dat de midden-groot en kleine bedrijven meer banen gaan kunnen creëren.
Zorg voor het milieu heeft ook mijn aandacht. Dat is per definitie iets dat je in DNA moet doen. Ik ben zeker dat geen van de DNA leden dit in zijn pakje heeft. Maar ik heb ervaring, ik weet er veel van, vandaar dat ik ervoor ga.
Discriminatie op school, op de werkplek, maar ook in de politiek is een groot probleem. Discriminatie heb je overal. Je hebt bijvoorbeeld discriminatie van mensen met een beperking. Mensen moeten dus een barrière overkomen. Mensen met een beperking moeten ook in het arbeidsproces mee kunnen doen, maar het zijn de mensen erom heen die er een probleem van maken. Ik ben het wel eens dat discriminatie in de politiek een beetje wordt aangewakkerd.
Het laatste is verkeersinfrastructuur. Ik weet er veel van. Verkeersveiligheid is dus ook een onderwerp waar ik me sterk voor maak. Het is belangrijk dat ik een techneut ben. Ik ben ingenieur van beroep. Je ziet duidelijk dat de nood enorm groot is.”, vertelt Noermohamed.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!