Hof wijst hoger beroep OM in kwestie Autar af

dblogoHet Hof van Justitie heeft gisteren het hoger beroep dat ingesteld was door het Openbaar Ministerie (OM) afgewezen. Rechter Dinesh Sewrattan besliste afgelopen vrijdag dat hij een goed overzicht heeft in wat er zich heeft afgespeeld in deze zaak. In het gerechtelijk vooronderzoek zijn er zes getuigen gehoord, waardoor de rc in zijn beschikking stelde ‘dat er voldoende feiten en omstandigheden zijn die een redelijk vermoeden opleveren dat de verdachte de strafbare feiten, die hem verweten worden, heeft begaan’. Intussen zijn zes getuigen onder ede gehoord. Het gerechtelijk vooronderzoek is afgesloten.
‘Nu het onderzoek tegen de verdachte is afgerond, is er geen dringende noodzakelijkheid aanwezig om de verlengde inverzekeringstelling te continueren. De verdere vrijheidsbeneming van de verdachte wordt volgens de rechter-commissaris (rc) daarom onrechtmatig geacht’, besliste Sewrattan. De rc gelastte dan ook de onmiddellijke invrijheidstelling van Autar.
Het OM tekende beroep aan tegen deze beslissing. De raadkamer van het Hof van Justitie, waar rechter Anand Charan presideerde, heeft besloten dat er geen gronden zijn om Autar langer in voorarrest te houden. Autar zou gelden hebben ontvangen in ruil voor het teruggeven van ingevorderde rijbewijzen, hetgeen tegen de richtlijnen van het OM is.

error: Kopiëren mag niet!