VES organiseert debat vanavond

In het kader van de algemene verkiezingen op 25 mei 2015, organiseert de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) op 13 mei aanstaande haar traditioneel geworden economisch debat, welke plaatsvindt in de Ballroom van Hotel Torarica en aanvangt om18:30 uur. Evenals bij de vorige verkiezingen worden de drie grootste politieke organisaties in de gelegenheid gesteld om de economische paragraaf van hun verkiezingsprogramma te presenteren en te bespreken met het publiek.
Doel van de avond is om middels de presentaties en discussie, die daarna volgt, het publiek in de zaal en thuis beter te informeren over de visie van de politieke partijen omtrent de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname de komende jaren. Hiermee wil de VES een bijdrage leveren aan het maken van een geïnformeerde keus door de kiezers.
De partijen/combinaties die deelnemen aan het debat zijn: Alternatieve Combinatie (AC), Nationale Democratische Partij (NDP) en V7. De keuze is gedaan op basis van de IDOS opiniepeiling van maart 2015. Naast deze partijen/combinaties worden ook de andere partijen, die aan de verkiezingen deelnemen, uitgenodigd om te participeren aan de discussie. Zij kunnen hun presentaties middels een videoboodschap delen met het publiek.
Het is de bedoeling dat een vertegenwoordiger van de geselecteerde politieke organisaties een presentatie houdt van maximaal 12 minuten, waarna het aanwezige publiek de gelegenheid krijgt om met hen in debat te gaan. De discussie zal zich zoveel mogelijk richten op het financieel-economisch beleid dat de politieke organisatie voorstaat.

error: Kopiëren mag niet!