Rc acht aanhouding officier niet langer noodzakelijk

dblogoHet gerechtelijk vooronderzoek tegen de substituut officier van justitie, Ryan Autar, is zover gevorderd dat rechter-commissaris Dinesh Sewrattan een goed overzicht heeft in wat er zich heeft afgespeeld in deze zaak. Autar wordt verdacht van het accepteren van geld om ingevorderde rijbewijzen terug te geven. Dit is een onrechtmatige handeling en strijdig met de richtlijnen van het Openbaar Ministerie, stelde waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday. Op basis van deze concrete informatie werd de recherche gevraagd een onderzoek te plegen. Als eerste kwam een beveiligingsmedewerker in beeld. Uit nader onderzoek kwam ook Autar in beeld.
In het gerechtelijk vooronderzoek zijn er zes getuigen gehoord, waardoor de rc in zijn beschikking opneemt “dat er voldoende feiten en omstandigheden zijn die een redelijk vermoeden opleveren dat de verdachte de strafbare feiten, die hem verweten worden, heeft begaan”. Intussen zijn zes getuigen onder ede gehoord. Het gerechtelijk vooronderzoek is afgesloten. “Nu het verzoek tegen de verdachte is afgerond, is er geen dringende noodzakelijkheid aanwezig, om de verlengde inverzekeringstelling te continueren. De verdere vrijheidsbeneming van de verdachte wordt volgens de rechter-commissaris daarom onrechtmatig geacht”.
De rc heeft de onmiddellijke invrijheidstelling van Autar gelast. Of Autar inderdaad gelijk naar huis gaat, hangt van het Openbaar Ministerie af. De krant verneemt dat het Openbaar Ministerie in deze zaak hoger beroep wenst in te stellen tegen de beslissing van de rc. Dit betekent dat de invrijheidstelling voor drie dagen wordt opgeschort. Binnen deze periode krijgt het Hof van Justitie de gelegenheid om het hoger beroep te beoordelen.

error: Kopiëren mag niet!