Gajadien: ‘Belfort besteelt samenleving weer’

Gajadien ; belfort besteelt. 1Minister Edward Belfort van Justitie en Politie is afgelopen zaterdag vertrokken naar Frankrijk om zijn Interpol-paspoort persoonlijk in ontvangst te nemen. Deze trip heeft de staat een kleine SRD 40.000 gekost. Uit bestelbonnen van Juspol blijkt dat voor de reis SRD 29.000 aan Belfort en SRD 10.000 aan zijn fotograaf is besteed. De bestelbonnen werden gedeponeerd in de brievenbus van parlementslid Asiskumar Gajadien. ‘Ik kreeg de stukken in mijn brievenbus’, zegt de VHP’er. ‘En dit maakt aan mij duidelijk hoe men op het ministerie denkt over de wijze waarop Belfort omgaat met gelden van dit ministerie. Hij gebruikt duidelijk de gelden ten eigen bate.’
Gajadien stelt dat de minister bij voorbaat weet dat hij dit reisdocument over enkele weken, als hij minister af is, niet meer gaat kunnen gebruiken. ‘Het stuk ligt er kennelijk sinds december en hij gaat het nu pas afhalen. Hij besteelt de samenleving en maakt het SRD 40.000 armer’, aldus Gajadien.
De Interpol secretaris-generaal, Ronald Noble, kende dit paspoort aan Belfort toe na zijn bezoek aan Suriname in 2014. Met een Interpol-paspoort komt de houder in aanmerking voor privileges, zoals vrijstelling van de visumplicht mits het reisdocument gebruikt word voor een Interpol-missie. Zo ook heeft de houder het recht op speciale dienstverlening van politieorganisaties wereldwijd.

error: Kopiëren mag niet!