Ingebruikname waterleidingdistributienet Coronie

CoronieGisteren vond de ingebruikname van een ongeveer 14 km lang waterleidingdistributienet aan de Oost-Westverbinding in het district Coronie plaats.Volgens president Desi Bouterse heeft de NDP aandacht voor verschillende aspecten. ‘Scholing spreekt voor zichzelf. Wij moeten gaan naar een kenniseconomie. Wij moeten gaan naar geschoolde mensen, zodat zij het beter kunnen doen dan wij. Die geschoolde mensen moeten gezond zijn. En binnen het gezond zijn, is één van de aspecten dat de mensen gezond drinkwater moeten hebben’, zei Bouterse.
‘Dit is heel bijzonder voor de Coroniaanse gemeenschap’, zei Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen. ‘Wij hebben hier één van de doelen die wij als MC hadden voorgenomen, gerealiseerd. Wij hebben nu een tussenoplossing, maar werken ook aan een permanente oplossing, die eigenlijk niet zo ver is.’
Het water van Coronie is over het algemeen goed, maar in het Coppename-gebied is het water te zoutig.Het waterstation is gebouwd. De tussenoplossing die nu bedacht is, is dat de leidingen die moesten komen, zijn aangelegd. In plaats van dat de watertanks nu langs de huizen gaan, wordt het water bij het waterstation geleverd, waardoor het gemakkelijker naar de huizen te distribueren is.Het gaat bij deze om de huishoudens tussen km 97 en 111.
‘Het probleem dat je hier hebt, is dat veel mensen niet komen wonen op hun terreinen, omdat ze geen water hebben. Hierdoor zal dus de bebouwing en de bewoning toenemen’, zei minister Hok. De president gaf tenslotte aan dat de regering de algemene economische zaken heeft aangepakt, maar voornamelijk haar contract met het volk is nagekomen.Marlon Oosterling, hoofd van de Dienst Watervoorziening, gaf aan dat de voorbereidingen richting dit project midden februari zijn gestart. Het ligt in de bedoeling dat de hele Oost-Westverbinding wordt ontsloten.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!