Ronnie Brunswijk snoert vriend en vijand de mond: studeert af als BBA

Ronny Brunswijk snoert vriend en vijand de mondRonnie Brunswijk, voorzitter van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (Abop), is gisteren afgestudeerd als Bachelor in Business Administration (BBA). Hij verdedigde met succes zijn scriptie getiteld: ‘Strategieën ter verhoging van het aantal regionale toeristen in Suriname’. Brunswijk schreef zich drie jaar terug in bij Boshuizen Training & Consultancy Suriname voor de studie Bedrijfskunde. ‘Opgelucht en voldaan voel ik mij’, zei een geëmotioneerde Brunswijk toen hij het gebouw verliet en zich wendde tot de aanwezige partijgenoten, die hun voorzitter een hart onder de riem waren komen steken.
Onder begeleiding van luid applaus, gejuich en gezang begaf hij zich naar de menigte, die hem op straat opwachtte met een brassband. Aan de aanwezige pers gaf Brunswijk te kennen bewust voor deze studie te hebben gekozen. ‘Ik ben ondernemer en de beste wijze om je onderneming te runnen, is je zo goed mogelijk te scholen in de theorie. Bovendien ben ik ook politicus met grote ambities. Ik heb in mijn studie onder meer geleerd zelf te relativeren en gedisciplineerd te werk te gaan’, gaf Brunswijk aan.
Wim de Kwaasteniet, voorzitter van de examencommissie en bestuurslid van Boshuizen Training & Consultancy, gaf Dagblad Suriname te kennen Brunswijk te hebben ervaren als een harde en intensieve student, die zijn uiterste best gedaan heeft een goed product te leveren. Kwaasteniet heeft Brunswijk in de laatste fase van zijn studie begeleid. Het cijfer van Brunswijk is niet bekendgemaakt, maar zegt Kwaasteniet: ‘het is een ruim voldoende’.
Brunswijk tekende in bijzijn van familie en mediamensen op zijn diploma. De formele diploma-uitreiking vindt later deze week plaats.

error: Kopiëren mag niet!