Wanneer Bouterse, Charles Pahlad en Robby Malhoe niet heeft gewaardeerd, wie ben ik dan’, zegt oud-NDP’er Kumar Narain in gesprek met Dagblad Suriname. Zaterdag tijdens een VHP-massameeting is door partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi wereldkundig gemaakt dat Narain weer terug is naar zijn oud politiek huis, de VHP. ‘Narain dacht dat hij het beter zou hebben, maar daar heeft hij de hel meegemaakt’, aldus Santokhi. Ook dit wordt door Narain, die bekend stond als de pitbull in Wanica, beaamd. Narain wil niet op de racistische tour gaan, maar zegt met klem dat het de harde realiteit is dat er binnen de NDP geen ruimte is voor Hindoestanen. ‘Ze worden gebruikt en misbruikt.’ Dat deze groep het maar niet kan bevatten en beseffen, betreurt Narain ten zeerste. Bij de afgelopen verkiezingen hebben zeker 40.000 Hindoestanen gestemd op de NDP.
Narain blikt terug dat vooral Pahlad en Malhoe jaren met eigen financiële middelen de NDP hebben bijgestaan en altijd klaar stonden voor de partij. ‘Vooral in de moeilijke tijden toen de gemeenschap niets van de NDP moest weten. En deze personen worden als pispalen en toiletpapier gebruikt door Bouterse.’ Volgens Narian is de NDP een ‘meki njang partij’. ‘Waar Bouterse bij zijn inauguratie had beloofd dat hij de corruptie met wortel en tak zou uitroeien, blijkt dat hij corruptie als rode draad hanteert binnen zijn beleidsvoering.’ Als voorbeeld haalt de oud-NDP’er de kwestie EBS aan waar de ene directeur nog beter is in stelen dan de andere. Ook werd door Bouterse altijd gepropageerd dat er geld is, terwijl er obligatieleningen worden aangevraagd voor Staatsolie. Ook dit staatsbedrijf staat op de rand van de afgrond, waarschuwt Narain.
Volgens de VHP’er heeft deze regering geluk gehad dat de prijs van aardolie en goud gunstig was. Vooral hier hebben zij extra profijt uit getrokken. Gedurende het aantreden van deze regering is zeker een bedrag van 3⅓ miljoen Euro verbrast, aldus Narain. De financiële situatie is thans een puinhoop. Hij laat een ernstig waarschuwend geluid horen dat indien de regering Bouterse nog 5 jaren aanzit, er zeker 3 nullen bij gaan komen achter de Surinaamse munt. Dan zal zich precies dezelfde situatie voordoen als in de periode 1996 tot 2000, waar er vervroegde verkiezingen uitgeschreven moesten worden.
Asha Gajadien-Bhagwat