DNA-kandidaat Farzana Abdoel: “Regering nonchalant met beleid”

Farzana Abdoel
Farzana Abdoel
“Ik zal geen namen noemen, maar als je naar verschillende politieke partijen kijkt, dan zie je dat velen nog etnisch gericht zijn”, zegt Farzana Abdoel, nummer 7 op de lijst van Mega Front voor Nieuw Suriname. “Ik heb een juridische achtergrond, belijd de Islam en ben multi-etnisch ingesteld. Mijn vader heeft mij altijd geleerd dat wij in harmonie, met behoud van onze cultuur, met een ieder moeten leven. De Islam leert ons dat elk ras gerespecteerd dient te worden. Daarom ben ik in Nieuw Suriname (NS), omdat hier elk ras wordt gerespecteerd. Wij zijn niet etnisch gericht. Ik heb voor NS gekozen, omdat de jongeren in deze partij worden voorgetrokken. De voorzitter heeft zichzelf niet kandidaat gesteld, omdat hij de jongeren de kans wil geven”, zegt Abdoel.
Kader
NS gaat volgens Abdoel ook voor kader. “Waarom kader? Omdat wij zien dat de regering nonchalant omgaat met haar beleid. Als wetten worden aangenomen, worden zij niet op de juiste manier aangenomen. Men gaat niet inhoudelijk na wat de consequenties van een bepaalde wet zouden kunnen zijn. Je moet bijvoorbeeld nagaan wat het probleem is, wat de aanleiding tot het probleem is en wat de kosten van zo een wet zouden kunnen zijn. Dat blijkt ook uit de onlangs aangenomen sociale wetten. Plotseling heeft drie kwart van de Surinaamse samenleving een bril nodig”, zegt Abdoel. “Ik wil het volk vertegenwoordigen. Ik ben een normale burger met een normale middenklasse-opvoeding, dus weet waarmee andere burgers te kampen hebben.”
Professionaliteit politici
“Wij hebben naar de verkiezingen toe nog ongeveer 5 weken te gaan. Wat wij nu van de grote politici zien, is dat zij gewoon op het podium staan en elkaar beledigen. Zij bespreken elkaar in de meeste gevallen negatief. Ze zijn bezig burgers te manipuleren. Dit is geen professionele houding. Het is een ouderwetse manier van politiekvoering. Politiek is niet om oorlog te voeren, maar het gaat om het verwerven van regeermacht om het volk te dienen. Met het volk dienen bedoel ik, werken aan veiligheid, welvaart, voeding, kleding en onderdak voor burgers. Het gaat kort gezegd om betere woon- en leefomstandigheden voor de burgers.”
Deze president werkt?
Er zijn langs de wegen heel wat billboards waarop in het groot staat geschreven, ‘Deze president werkt’.“Natuurlijk werkt hij. Dat is toch zijn taak? Daarvoor wordt hij toch betaald? Als regering of volksvertegenwoordiger is het verlenen van je diensten aan het volk geen gunst. Het is je plicht, jouw taak. Als je de wetgeving nagaat, dan zie je dat de taken en bevoegdheden duidelijk zijn opgenomen. Zij worden dus voor 5 jaren gekozen om te werken”, aldus Abdoel die tot de groep van de nieuwkomers behoort.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!