Facebook-accounts NDP’ers gehackt

dblogo“Beste mensen, er worden berichten verzonden via gehackte accounts. Let even op. Indien je vervelende berichten van mij krijgt ben ik het niet. Ik heb vernomen dat van een aantal mensen vooral NDP’ers hun account is gehackt. Blijven jullie alert”, was een bekendmaking van NDP’er Previen Sewnath op facebook maandag.
De reacties op deze post waren ook positief.
“Nogmaals, terstond uw facebook wachtwoord veranderen en ook uw e-mail wachtwoord. Men was doende om van mij te hacken, maar heb het op tijd ontdekt. A.u.b. geen korte wachtwoorden gebruiken, want men heeft apparatuur in huis om in te breken.” De reacties hebben zich niet alleen tot het hacken van de accounts van de NDP’ers beperkt, maar gaan tot zelfs het kamp van andere partijen. “De tegenpartij wordt wanhopig vandaar deze handelingen. Zijn die VHP’ers”, was één van de reacties.
Parlementariër Amzad Abdoel heeft ook gereageerd. Hij bevestigt dat de bekendmaking op waarheid berust. Vervolgens heeft hij dit op zijn eigen tijdlijn geplaatst om zijn vrienden alert te houden. “Net bericht gehad van een aantal mensen. Zeker 4 die ik ken. De mijne was een keer al gehackt. Met moeite kon ik erin. En toen dat lukte, heb ik password veranderd maar het kwaad was al geschied”, reageerde Abdoel op de bekendmaking.
Het is niet onbekend dat de social media ook voor politieke doeleinden worden gebruikt. Het is niet moeilijk om een account te maken, met een valse naam en zich voor te doen als een VHP’er of een NDP’er. Er zijn ook personen die zich voordoen als VHP’ers, maar dat niet zijn. Dat geldt ook voor de NDP. Abdoel heeft terecht de melding geplaatst, maar dit betekent niet dat de NDP’ers op facebook de enige slachtoffers zijn. Het is niet een eenzijdig spel.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!