Parmessar: “Het werk is nog niet af”

parmessarMinister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft gisteren een veldbezoek gebracht te Weg naar Zee. De minister begon zijn veldbezoek bij het crematieoord en eindigde bij het bedevaartsoord. Het doel van dit bezoek was om de samenleving te informeren over de tot nu toe verrichte werkzaamheden door het ministerie van OW. Naar zeggen van de minister zijn de werkzaamheden rond het aanleggen van de hulpdam zo goed als afgerond.
“Het werk is nog niet af. Wij zijn nog niet zo ver met de universiteit om de constructie van de kwelders (grond buiten de dijk die bij hoge vloed onderloopt) uit te voeren, maar als ik hiernaar kijk, ben ik redelijk content”, zegt minister Rabin Parmessar.
Het ligt in de bedoeling dat de schoeiingen die zijn geplaatst door ‘big bags’ (zakken van scherpzand gemengd met cement) wordt versterkt.
De minister heeft aangegeven dat er afgelopen zaterdag ongeveer 60 mensen richting Coronie zijn gebracht om de plaatselijke situatie te bezichtigen. Het was ook de bedoeling hen te wijzen hoe Weg naar Zee op termijn eruit zal moeten zien.
Debora Saro, bewoner van Weg naar Zee, geeft aan dat het haar goed doet dat de minister hen een bezoek heeft gebracht. “Wij zijn de directe slachtoffers hiervan. Wij wonen nog geen 100 meter verwijderd van de zee. Het doet ons goed dat de minister hier naar toe komt en wij er over kunnen praten. De werkzaamheden gaan de goede kant op. Je ziet dat die manen zich echt inzetten. Ze blijven tot zelfs 2 uur in de ochtend nog werken”, aldus de buurtbewoner.
Kosten
De totale lengte van de hulpdam die het ministerie nu aan het leggen is, is in totaal 8 kilometer. “Er zijn 6 kavels van afgerond 1.5 miljoen. Dus is er min of meer voor wat wij nu doen tussen de 10 en 15 miljoen uitgetrokken voor de dam en de constructies daaromheen”, zegt de minister.
Naar zeggen van de minister zal de hulpdam hooguit 2 jaar stand moeten houden. Het ligt dus niet in de bedoeling dat het bij de hulpdam blijft. De dam waar het ministerie nog financiële middelen voor aan het zoeken is, zal volgens de minister ongeveer 100 tot 200 meter landinwaarts worden gebouwd. Het ligt dus in de bedoeling dat de mensen die binnen de 200 meter wonen of werken, op den duur zullen moeten verhuizen.
Ramon Bainath van het bedevaartsoord, heeft hierbij ook aangegeven dat hij tevreden is met het bezoek van de minister. Naar zijn zeggen wordt er goed gereageerd op de ontstane situatie. Op 19 april is er weer een springvloed. Gezien de werkzaamheden vreest hij dus niet voor calamiteiten.
Perdipkumar Khedoe, de aannemer van het ministerie, beweert dat het werk niet gemakkelijk is. De plek waar de schoeiingen moeten worden geplaatst heeft autowrakstukken, waardoor er veel tijd verloren gaat aan het opruimen.
Naar zeggen van Khedoe was de medewerking van de buurtbewoners in het begin moeizaam, naar mate de bewoners hebben kunnen realiseren wat het doel van de hulpdam precies is, ging het wat gemakkelijker.
Verkiezing een obstakel voor werkzaamheden?
“Bepaalde zaken zijn van nationale aard. Als ik druk bezig zou zijn met de verkiezingen dan zou ik vandaag niet hier zijn. Wij hebben contact met de Islamitische Development Bank en wij hopen dat zij in juni dit projectdossier naar de board brengen en daar een besluit nemen. Dat zijn bepaalde zaken die wij in place hebben gezet”, antwoordt de minister op de vraag als de verkiezingen geen obstakel zullen zijn voor de werkzaamheden die nog moeten worden verricht.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!