RGD-poli’s beschikken niet over babyvoeding

RGD Polis beschikken niet over  babyvoeding.1Ram Sukul, een verontruste en verontwaardigde burger, deelde Dagblad Suriname mee dat hij geen Nutrilon babyvoeding kan vinden. Deze is in elk geval niet te vinden bij de RGD-poli te Koewarasan. Deze burger kan zich niet voorstellen hoe dat mogelijk is. ‘Ik heb namelijk een tweeling die ik moet verzorgen, hoe moet dat dan gebeuren?’ De gemeenschap moet op de hoogte gebracht worden, vindt Sukul. Er wordt bijvoorbeeld alleen campagne gevoerd, maar de regering heeft geen geld om voor babyvoeding te betalen. Ter verificatie maakte Dagblad Suriname contact met de RGD-poli te Koewarasan, die inderdaad aangaf niet over babyvoeding te beschikken. De poli heeft bericht ontvangen van het hoofdkantoor Regionale Gezondheidsdienst (RDG) dat tot er nader orde geen babyvoeding is. Ook deRGD-poli Geyersvlijt zit reeds 3 weken zonder babyvoeding en bij navraag bleek dat hun aanvraag nog niet gehonoreerd is door het hoofdkantoor RGD.
Dagblad Suriname nam ook contact op met Maaltie Sardjoe, algemeen directeur van RGD, die aangaf dat er momenteel geen gesubsidieerde babyvoeding beschikbaar is. Er is wel babyvoeding bij de supermarkt beschikbaar en andere groothandelaren, zoals NV Nutrisur. RGD kan echter niet opkopen, omdat zij met een betalingsachterstand zit. De schulden liggen al rond de SRD 15 miljoen. Er is tot kort nog geen bericht gestuurd wanneer deze schuld betaald zal worden. Voorlopig is babyvoeding dus alleen in de supermarkt beschikbaar. NV Nutrisur heeft wel babyvoeding in voorraad.
Directeur Amrieta Autar-Ganesh geeft aan wel over genoeg voorraad te beschikken. Autar- Ganesh geeft aan door hoofdkantoor RGD gebeld te zijn dat men voorlopig geen babyvoeding kan opkopen vanwege achterstallige betalingen van overheidszijde. ‘Maar wij beschikken wel over genoeg voorraad en consumenten kunnen bij ons kopen’, zegt de groothandelaar.

error: Kopiëren mag niet!