Jewlal DNA-kandidaat voor DOE in Saramacca

dblogoEen groep bewoners van het district Saramacca, voornamelijk uit ressort Jarikaba, heeft zich recentelijk aangesloten bij de Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE). De groep is niet tevreden over de ontwikkeling van hun district. Daarnaast betreurt zij de vele perikelen rond de huidige en vorige kandidaten uit overige partijen de afgelopen jaren. Veel bewoners van het district, en met namevan Jarikaba, zien graag een vertegenwoordiger in De Nationale Assemblee. Jarikaba, mag als grootste ressort met een potentie van 1,5 zetel, niet afwezig zijn in DNA.
Ondanks het feit dat een burger uit het gebied op de 3de plaats gekandideerd is, leert de historie en de praktijk ons dat er disciplinair op de lijsttrekker (uit een ander ressort) wordt gestemd. Dat was ook het geval bij de verkiezingen van 2010.
Een grote groep bewoners van Saramacca, voornamelijk uit de NDP- en VHP-gelederen, is echter niet tevreden met de huidige gepresenteerde kandidaten en hebben Radjkoemaar Jewlal, een succesvolle ondernemer uit Jarikaba, benaderd om mede namens hun zich elders aan te sluiten. Op advies van Jewlal is er gekozen voor DOE vanwege de zeer positieve benadering en aanpak in de politiek.
Jewlal heeft op aandringen van de groep ingestemd en zich beschikbaar gesteld haar te vertegenwoordigen. Hij werd lid van DOE en staat nu op de lijst van Saramacca als sterke lijstduwer, waarbij de verwachting is dat hij met voorkeursstemmen binnenkomt en voornamelijk het ressort Jarikaba vertegenwoordigt. De groep zal zich actief inzetten om de voor hun meest ideale kandidaat alsnog binnen te halen.

error: Kopiëren mag niet!