President wijst bezwaar ODE ook af

De politieke partij Ontwikkeling door Eenheid (ODE) heeft gisteren een persconferentie gehouden om in te gaan op de kwestie rond de inschrijving van de partij bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Ferdinand Louis, voorzitter van de partij, gaf aan dat de partij op grond van de toetsing van de bepaling van de 1% regeling is afgewezen. Naar zijn zeggen is er vervolgens bezwaar getekend bij de president, met aanvullende informatie. De informatie die aan het CHS werd verstrekt, was volgens de voorzitter van de partij op een of andere manier door noodsituaties niet wat het wezen moest. Vandaar dat er extra informatie werd toegevoegd bij het bezwaar. ‘Wij wisten het niet eens. Wij keken niet naar namen, maar naar aantallen. Het aantal was ongeveer 4000 en wij vonden dat al goed. We ontkennen het niet, maar op grond van de informatie die aan het CHS is verstrekt, was het besluit van CHS wel terecht’, geeft de ODE-voorman aan.
‘Maar er is ook een bepaling voor noodtoestand in de wet. Als het niet onze schuld is dan kunnen wij hierop een beroep doen. Als er op de desbetreffende dag niet 5 keren stroom was uitgevallen, dan was deze hele situatie anders verlopen’, beweert Louis. Hij begrijpt dus niet waarom de nieuwe informatie, ondanks het beroep op noodtoestand, over het hoofd werd gezien door de president. Louis geeft aan dat het ledenbestand van ODE de afgelopen tijd, na de afwijzing door het CHS, zeker tot 30.000 is gestegen. ‘Er zijn ongeveer 2300 agressieve leden aan het werk geweest om al deze leden te werven’, beweert de voorzitter. Gevraagd naar inzage in het ledenbestand mochten de journalisten alleen voornamen van de leden zien. Als reden voor het werven van leden, ondanks de partij de verkiezingen niet ingaat, stelt Louis dat een politieke partij niet alleen voor de verkiezingen wordt opgericht, maar ook andere doelen mag hebben.
‘De achterban is ontstemd en wil niet meer naar de stembus om haar stem uit te brengen’, zegt Louis. Hij geeft aan dat er gekeken zal worden naar de andere politieke partijen, en de achterban stemadvies zal worden gegeven om vóór de partij, die dichtbij de ideologie van ODE is, te stemmen. De voorzitter geeft ook aan dat het Mega Front de eerste voor de hand liggende politieke organisatie is, maar dat er zeker ook naar andere partijen zal worden gekeken.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!