Ping heeft het te verduren bij indiening kandidatenlijsten

dblogoDe Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke kansen (Ping) van ondernemer Ramsoender Jhauw heeft het gisteren te verduren gehad bij de indiening van de kandidatenlijsten op de verschillende hoofdstembureaus. Na op de valreep van 15.00 uur voor de indiening op het hoofdstembureau in Paramaribo aan te zijn gekomen, bleek al gauw dat een aantal zaken van de partij niet in orde was. Eerst bleek dat de machtiging niet klopte, omdat er een tikfout was in de naam van de persoon. Ook de nationaliteitsverklaring van de indiener ontbrak. Dit zorgde ervoor dat districtscommissaris Jerry Miranda, als voorzitter van het hoofdstembureau, niet ertoe over zou kunnen gaan om de stukken in ontvangst te nemen. Miranda gaf de indieners te kennen dat er verschillende wettelijke regels zijn die men als voorzitter ook moet volgen en dat hij hierbij geen enkele uitzondering zou kunnen maken. Volgens hem moeten kandidaten twee jaar in het district, waar ze kandidaat gesteld worden, woonachtig zijn. Dat stuk ontbrak. Miranda merkte ook op dat er geen hard copy was van de kandidaten op ressort- en districtsraadsniveau. Uiteindelijk werd wel besloten om de lijst voor De Nationale Assemblee (DNA) in ontvangst te nemen. Hierin ontbreken ook enkele andere zaken. Jhauw heeft nog getracht om Miranda zover te krijgen om de stukken in ontvangst te nemen. Echter lukte dit hem niet.
Ping heeft naast Paramaribo en Wanica, alleen in Saramacca geprobeerd een lijst in te dienen. Hier werd de partij alleen vertegenwoordigd door één partijlid en bleek al gauw dat stukken hier ook niet in orde waren. Volgens de kiesregeling moeten de kandidatenlijsten ingeleverd worden door twee personen, die hiertoe door de politieke organisatie zijn gemachtigd. Districtscommissaris Lakshminarain Doebay hield de Ping-vertegenwoordiger voor dat originele uittreksels van de kandidaten ingediend moeten worden. Overgelegd moeten ook worden een recent uittreksel uit het Centraal Bureau voor Burgerzaken van elke kandidaat, recente nationaliteitsverklaringen, bewilligingsformulieren en twee recente pasfoto’s.
Van het hoofdstembureau kreeg de vertegenwoordiger van de Ping de gelegenheid om contact op te nemen met het bestuur in Paramaribo en nog voor 15.00 uur de stukken in orde te maken. Als dat niet zou gebeuren, zou deze partij niet kunnen deelnemen aan de verkiezing in Saramacca. Vanaf ’s morgens vroeg was de vraag of Ping het zou redden in Paramaribo. Deze partij zou zich rond 09.00 uur aanmelden, maar was in geen velden of wegen te bekennen. Jhauw gelooft er nog steeds in dat hij president van Suriname kan worden.
FR

error: Kopiëren mag niet!