Miranda maakt afspraken met politieke partijen

frontbinnenDe districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Jerry Miranda, heeft gisteren een bespreking gehad met politieke partijen omtrent de indeling en ordening der kandidaatstelling, die op 9 april 2015 zal plaatsvinden. De dc maakt vooraf afspraken met de politieke partijen om op de dag van de inlevering van de kandidatenlijst zaken richtig en efficiënt te laten verlopen.
Het ligt in de bedoeling dat alle partijen, zoals wettelijk vereist, hun kandidatenlijsten tussen 8.00 uur en 15.00 uur indienen. Miranda gaf aan dat de grootste politieke partijen zijn geïdentificeerd. Daarom is er een raamwerk gemaakt om de massa onder controle te krijgen. Het gaat dus erom dat de partijen die de meeste mensen op de been brengen, het verst van elkaar worden gehouden.
De bijeenkomst werd door de meeste politieke partijen bijgewoond. De belangstelling was duidelijk te zien door de vele vragen die door de vertegenwoordigers van de verschillende politieke partijen werden gesteld. Op een gegeven moment moest de dc ingrijpen door aan te geven dat de bijeenkomst niet bedoeld was om met een ieder in discussie te gaan. ‘Alle vragen die zijn gesteld, worden genoteerd en wij zullen informeren in hoeverre iets mag of niet mag’, zei Miranda, erop wijzend dat de wetgeving duidelijk genoeg is.
Aan het eind van de bijeenkomst werd aan de partijen voorgehouden wat de gehanteerde volgorde voor de partijen zal zijn. De volgorde van de indiening ziet er als volgt uit: Alternatieve Combinatie, Ping, DRS, Mega Front, NOP, ANC, Amazone Partij, Palu, NDP, DOE en V7.
Bij de vorige verkiezingen zijn er gevallen geweest waarbij partijen ‘laat’ waren. Onderlinge afspraken zijn prettiger, maar naar zeggen van Miranda is wettelijk aangegeven dat de sluiting van de openbare zitting om 15.00 uur plaatsvindt. Hiermee bedoelde de dc aan te geven dat de gemaakte afspraken maar een raamwerk zijn om zaken geordend te kunnen afhandelen. Zolang de partij of combinatie voor 15.00 uur binnen is, kan die niet worden geweigerd haar stukken in te dienen. Na 15.00 uur is de deur wel dicht.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!