Rozenblad, Touw Ngie Tjouw en Pinas binnen top 10 AC

aRozenblad-ik-heb-brunswijk-gebrachtGordon Touw Ngie Tjouw, Marlon Rozenblad en minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme zullen allemaal binnen de top 10 van de Alternatieve Combinatie (AC) in Paramaribo staan. Dit verneemt Dagblad Suriname uit politieke kringen. De ex- NPS’er Touw Ngie Tjouw, die enkele maanden terug overstapte naar de Abop van regeringsleider Ronny Brunswijk, zal op plek nummer 7 komen. Rozenblad zal iets hoger staan, op plek nummer 5, terwijl Pinas op 6 zal staan. Ook Waldi Nain van de PDO komt op de lijst en dan wel op nummer 3. De bekende kandidaten zullen samen met Sociale Zaken-minister Alice Amafo (1), HarishMonorath (2) en Justitieminister Edward Belfort (17) deel uitmaken van het topteam van Brunswijk in Paramaribo.
Ook in Wanica zijn intussen enkele namen gevallen. Brunswijk had reeds bij de inschrijving van de partij bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) aangegeven dat Stephanie Kasketi, oud Caricom-jeugdambassadeur, gekandideerd zou worden op de DNA-lijst van de Abop. De kogel is intussen door de kerk en zal zij de lijsttrekker in Wanica worden. Op de 2de plek staat Sidik Moertabat (KTPI), op de 3de Perdiepkoemar Soeklal (Abop), nummer 4 wordt ingevuld door Waldo Jeso (Abop), nummer 5 door Harold Posetiko (PDO), 6 door Mohamed Goelhaman (Abop) en zal minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling als lijstduwer op nummer 7 komen.
Voor Marowijne zal Brunswijk wederom de lijst trekken. Hij wordt gevolgd door Abop-congresvoorzitter Marinus Bee. In 2010 was Brunswijk ook lijsttrekker in het district. De gele partij behaalde 2 zetels in A Combinatie-verband. Brunswijk en Marinus Bee werden gekozen. De 3de zetel in het district ging naar Ramses Kajoeramari van de NDP. Kajoeramari, die onlangs overstapte naar de Abop, is gekandideerd op nummer 3.
Abop zit samen met de KTPI van Willy Soemita en PDO van Waldi Nain in AC-verband. Vernomen wordt dat de partij middels stemadvies zal proberen om alle kandidaten binnen te krijgen.
FR

error: Kopiëren mag niet!