Kensenhuis op nummer 2 NDP-lijst Para

patrickAssembleelid Patrick Kensenhuis, die in 2010 als lid van de Nationale Partij Suriname (NPS) een zetel in De Nationale Assemblee (DNA) had kunnen bemachtigen, zal op nummer 2 op de lijst van De Nationale Democratische Partij (NDP) komen te staan. Dit verneemt Dagblad Suriname uit welingelichte bronnen. Fractieleider Ricardo Panka van de paarse partij zal na 3 termijnen niet meer terugkeren. Lesley Artist, kapitein van Redidoti, zal vervangen worden door Jennifer Vreedzaam als lijsttrekker. Naast deze 2 DNA-kandidaten is de naam van Glenn Sapoen ook gevallen. Kensenhuis bevestigt zijn voordracht door de paarse partij in het district. ‘Op het moment dat de voordrachten met betrekking tot de kandidaatstellingen rond zijn en ook formeel is dat ik op de lijst komt, zal ik de afhandelingsprocedure bij de groene partij inzetten’, benadrukt de politicus. Kensenhuis zegt dat het een normale zaak is dat hij door de NDP als kandidaat is voorgedragen. Hij geeft aan dat hij duidelijk gezegd heeft dat hij geen belangstelling meer heeft om op de NPS-kandidatenlijst te zijn, vanwege het feit dat de partij zijn naam op een negatieve manier naar buiten heeft gebracht. ‘Hierdoor was het vertrouwen, waarop een ieder binnen een partij rekent, geschaad. Echter is de ambitie om door te gaan met het goede werk aanwezig’, aldus Kensenhuis.
Het assembleelid zegt het parlementairewerk op een goede manier voort te zullen zetten voor Para. Nu er een beroep op hem is gedaan door een andere partij, is hij klaar om een uitdaging aan te gaan. Kensenhuis zegt ervan overtuigd te zijn dat hij een groot deel van zijn achterban uit de groene partij mee kan nemen naar de NDP. De huidige grootte van deze achterban kan hij echter niet in cijfers uitdrukken. ‘Het is wel een groot deel’, stelt de parlementariër. Kensenhuis zegt dat hij vaker gesteld heeft dat hij bereid is elke functie te bekleden, waar hij een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van land en volk. Zo ontkent hij niet dat hij eventueel ook voor een ministerspost kan gaan, indien hij op 25 mei niet voor een tweede termijn wordt gekozen. Echter hangt dit alles af van zijn achtergrond en kenniskring, zodat hij weet dat hij in staat kan zijn om het werk te kunnen doen. Een voorkeur gaat volgens hem uit naar de ministeries van Sport en Jeugdzaken, Regionale Ontwikkeling en Landbouw, Veeteelt en Visserij.
Kensenhuis, die voorheen NPS’er was, kwam in moeilijk vaarwater in de groene partij. Dit vormde voor hem de leidraad om de NPS definitief de rug toe te keren en zich aan te sluiten bij de NDP. Volgens Kensenhuis was er beslist geen gegronde reden aanwezig om hem te bekladden indien hij bij gelegenheden ten behoeve van het volk zich bevond in NDP-kringen. ‘Ik ga voor het belang van het district en geen enkele politieke kleur kan mij tegenhouden.’ Aan een tafel zitten met NDP’ers of met NDP’ers staan praten in het openbaar, beschouwt hij niet als een teken van ontrouw aan de NPS. Bij de vorige verkiezingen was Kensenhuis lijsttrekker van het Nieuw Front in Para. Hij behaalde 1.431 stemmen. Namens de Megacombinatie was NDP-assembleelid Lesley Artist de lijsttrekker. Hij behaalde 3.720 stemmen. De tweede NDP-parlementariër in Para, Ricardo Panka, behaalde 1.163 stemmen op positie nummer 2. Het Centraal Politiek Orgaan van de NDP komt op 7 april bijeen. Dan zullen de voordrachten ter beoordeling worden voorgelegd aan het hoogste orgaan van de partij. De kandidaatstelling is op 9 april. Intussen worden alle voorzorgsmaatregelen genomen, waardoor de laatste handelingen op 8 april gepleegd kunnen worden. De NDP gaat alleen de verkiezingen in. De PBO en Nieuwe Stijl KTPI zullen onder de vleugels van de paarse partij meedoen aan de verkiezingen.
FR

error: Kopiëren mag niet!