Doekhie: ‘NDP heeft mij en de stonfutu’s nooit in de steek gelaten’

MC/NDP-assembleelid Rashied Doekhie zegt aan Dagblad Suriname dat de berichten over zijn ontevredenheid binnen de Nationale Democratische Partij (NDP) onwaarheden zijn. ‘De NDP heeft mij en de stonfutu’s nooit in de steek gelaten. Het is juist de partij die ervoor zorg heeft gedragen dat ik vandaag de dag benoemd ben tot ‘de politieke leider’van Nickerie’, stelt de parlementariër. Doekhie zegt dat zowel hij, minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken als andere NDP stonfutu’s in welke regeringsperiode dan ook de nodige steun hebben gehad. Hijzelf heeft het niet, zoals eerder beweerd werd, met zijn karig dc-salaris moeten doen. Door zijn harde werk in de afgelopen jaren heeft hij zich dusdanig opgebouwd dat zijn inkomsten niet meer afhankelijk zijn van de politiek. Over Lackin zegt de volksvertegenwoordiger dat die tot minister is benoemd. Doekhie zegt dat hij op dit moment de man van de paarse partij in Nickerie is. ‘Zelfs de president beslist niet wat er in Nickerie zal gebeuren. Ik ben heel trots op mezelf over alles wat ik heb. Binnen de gelederen van de partij ben ik eens ook presidentskandidaat geworden. Al die stonfutu’s hebben behoorlijk gehad en wij allen zijn tevreden’, aldus de parlementariër.
Doekhie zegt dat hij bij de aanvang van deze regering in 2010 de mogelijkheid kreeg aangeboden om een ministerspost te bekleden. Echter koos hij herhaaldelijk voor het parlementaire werk, omdat hij hierdoor dichter bij het volk kon zijn. De relatie met president Desi Bouterse beschrijft hij als heel goed. Volgens hem kan hij alles met het staatshoofd bespreken. ‘Mi nanga a mang na tu mati’, stelt Doekhie.
De politieke partij DNP bestond uit NDP’ers die zich destijds afsplitsten van de moederpartij om hun eigen partij te gaan vormen. Één van de oprichters van DNP was Jules Wijdenbosch, die gedurende enkele jaren president van Suriname is geweest. Na enige tijd werd de partij ontbonden en keerden de meesten terug naar de NDP. Enkele van de ‘verloren zonen’ die weer huiswaarts keerden, zijn Melvin Linscheer, Andy Rusland, Errol Alibux en Etienne Boerenveen. Zij werden door NDP-voorzitter Bouterse met open armen ontvangen en elk van hen kreeg een gewaardeerde positie. Ook de gewezen BVD’ers die zich aansloten bij de NDP, kregen allen goede posten. Ondanks het feit dat Wijdenbosch, Bouterse had ontslagen nadat hij hem eerst tot staatsadviseur had benoemd, heeft Bouterse hem op zijn beurt tot raadsadviseur gemaakt toen hij aan de macht kwam. Volgens berichten vragen enkele trouwe NDP’ers zich af wanneer het hun beurt zal zijn om die posities te bekleden en wanneer de president naar hun zal luisteren. Zij begrijpen niet waarom de partijvoorzitter nu luistert naar mensen die in hun ogen ‘verraders’ zijn. Het gaat om mensen die, zo menen zij, de partij de rug hebben toegekeerd om achteraf terug te komen. Doekhie zegt dat een ieder, zoals beloofd, is geaccommodeerd. Het zijn volgens hem de mensen van de oppositionele partijen die onnodig tweedracht binnen de partij willen zaaien. ‘De NDP blijft alert’, aldus Doekhie.
FR

error: Kopiëren mag niet!