De nationale worstelselectie van Suriname is maandagmiddag gearriveerd op Schiphol, Amsterdam. In Nederland zal het team meedoen aan een trainingsstage en worsteltoernooi. Het worstelgala “Nederland vs Suriname deel 2” vindt plaats op zondag 21 september 2014 in Sportcentrum West in Rotterdam. De trip naar Nederland stond even op het spel door de vertragingen van de SLM-vluchten. Echter door het optijd terugkeren van de Airbus van de A-check, kon deze vlucht normaal uitgevoerd worden. Trainer Iwan Muntslag reist door de veranderde vluchtschema dinsdag af naar Nederland. De rest van de groep zit volledig in Nederland. Gino Muntslag, die in Nederland studeert, voegt zich ook bij de groep.
Trainingsstage
Volgens het schema van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF), die deze activiteit organiseert, wordt vanavond reeds de eerste trainingsdag gehouden in de sportschool van Harry Steinmets in Den Haag. Daarna gaat de caravan richting Amsterdam, waar woensdagavond de bekende Bert Kops jr. de worstelaars onder zijn hoede krijgt in Sportschool Body Fit. Donderdag is er een rustdag, terwijl er vrijdag wederom in Body Fit getraind zal worden. Op zondag 21 september volgt het worsteltoernooi. De druk op de jongens is groot, daar ze vorig jaar uit de 9 partijen 6 wonnen van de Nederlanders. Dit jaar wordt dezelfde zoniet betere prestaties verwacht.
Jeugdigen
In tegenstelling tot vorig jaar bestaat het worstelteam van Suriname ook uit jeugdigen. Volgens voorzitter Ravin Changoer wilde men geen risico’s nemen met minderjarigen in het eerste jaar. ‘Dit jaar is alles vooraf goed geregeld met de betreffende clubs en ouders. Deze leveren ook een wezenlijke bijdrage. De jeugdigen in het team zijn Akash Gharbaran en Patrick Tran van Can van SC Tatami. Beiden zijn 17 jaartjes jong. Ook Antonio Troenodikromo van WV Commewijne, 2-voudig nationaal kampioen in zijn klasse, is er bij. Troenodikromo is 15 jaar oud. Verwacht wordt dat deze jeugdigen heel veel ervaring opdoen om zich te ontwikkelen tot grote worstelaars.
Thaiboksers verpesten
Eenmaal de worstelselectie na 9 uren vliegen op Schiphol landde, begon de ellende met de Nederlandse douanier en marechausse. Volgens deze Nederlandse autoriteiten hebben Surinaamse sporters en muzikanten het in het verleden verpest met bolletjesslikken en drugsuitvoer en daarom ondergaan Surinaamse sporters en teams extra controles op Schiphol. Het laatste geval van de zogenaamde Surinaamse thaiboksers werd steeds aangehaald. Ook de worsteldelegatie werd bijkans een uur ondervraagd door de douanier. De delegatie kon ze overtuigen dat ze voor sport daar zijn en niet voor andere zaken.