Situatie Lareco aan het normaliseren

“De situatie die er in de afgelopen dagen heerste aan de Gangaram Pandayweg is aan het normaliseren. Het water is gedeeltelijk weggetrokken, maar er is nog een hele ravage achtergebleven”, zegt districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca. Grote delen van de Gangaram Pandayweg (Lareco) zijn onder water gelopen. Door de wateroverlast hebben ongeveer 60 bewoners schade opgelopen. Kostgrondjes zijn blank komen te staan en ook huizen,  percelen  en zelfs de mandir liepen onder. Er ligt een enorme troep, maar de mensen zijn druk in de weer om de ondergelopen huizen en de mandir weer schoon te krijgen.
De dc heeft in samenspraak met de minister van Openbare Werken een graafmachine gedirigeerd naar de Gangaram Pandayweg. Inmiddels heeft hij ook al een raming gemaakt en het stuk doorgestuurd naar Staatsolie. De hulp van Staatsolie is  ingeroepen om de situatie van deze weg structureel aan te pakken. De 31 km lange dam moet danig verhoogd worden  en ruim 160 duikers moeten hersteld worden. De beschoeiing moet ter hand genomen worden, waar nodig moeten er ook kleppendeksels geplaatst worden.  Al deze werkzaamheden om tot een duurzame oplossing te komen, zullen heel veel geld kosten, zegt Ramdhani. Hij hoopt op een positieve reactie van Staatsolie
De dam had het afgelopen jaar ook voor problemen gezorgd. Buurtbewoner Dronacharia Biharie is de districtscommissaris heel erkentelijk voor zijn kordaat optreden. Hij heeft zaken slagvaardig aangepakt en hij heeft direct ervoor gezorgd dat er noodmaatregelen getroffen werden. Ook betuigt Biharie dank aan Staatsolie.  Opeenvolgende regeringen hebben nagelaten om een structurele oplossing te brengen in deze situatie. Jaar in jaar uit hebben de bewoners last gehad van wateroverlast en hebben zij hierdoor enorme schade geleden.

error: Kopiëren mag niet!