Politieke blokvorming ontstaat door gebrek aan zelfvertrouwen

Ramsoender Jhauw, oprichter van de Partij voor Integriteit, Nationale motivatie en Gelijkheid (Ping), zegt dat hij geen voorstander is van politieke blokvorming, maar als ze willen mogen alle kleine partijen die eensgezind zijn, gerust onder zijn paraplu komen. Hij geeft aan dat er wel een moment is geweest, waarop hij een samenwerking met DOE of DA ‘91 heeft overwogen vanwege gedeelde idealen. Toch gelooft hij dat als je een partij opricht om met anderen te gaan samenwerken je niet zo zeker van jezelf bent. Bovendien gaat het bij partijen die aan blokvorming doen slechts om het verkrijgen van regeermacht. ‘Bij de Ping gaat het om zekerheid. Het gaat bij ons om principes, rechtvaardigheid en het hooghouden van waarden. Dit alleen kan Suriname redden. Het Surinaamse volk is gedemotiveerd en is moe van alle corrupte regeringen die er zijn geweest.’ Twijfelaars kennen volgens hem hun kracht niet, maar de Ping kent haar kracht wel en durft daarom voor de overwinning te gaan en omdat hij weet wat de kracht van zijn partij is, ziet Jhauw de mogelijkheid om president te worden als zeer reëel.
‘Een leider moet ja of nee kunnen zeggen en verantwoordelijkheid op zich kunnen nemen. Ping gaat voor 100% integriteit, dus ook een integere president omdat die zijn integriteit zal uitstralen naar alle entiteiten binnen de regering. Integriteit zal op den duur leiden tot nationale motivatie.’
Het voornaamste doel van de partij is het bestrijden van corruptie en wel tot aan de wortels. Je kunt als leidinggevende in een land niet alles op haar beloop laten, maar je moet direct tot actie overgaan en elk geval van corruptie grondig onderzoeken. ‘Het Surinaamse volk heeft de vorige regering vanwege corruptie afgestraft en zal dat opnieuw doen.’ De huidige regering zal volgens Jhauw nooit meer aan de bak komen. ‘Corruptie is een zwakte en de zwakte van de NDP zal ook haar val zijn’, aldus de Ping-oprichter.

error: Kopiëren mag niet!