Guyana werkt aan beheersing uitbraak chikungunya

Guyana werkt aanbeheersing chikungunya.1Sinds de waarschuwing voor het chikungunya-virus een paar weken geleden begon, heeft het ministerie van Volksgezondheid in Guyana meer dan 1.000 monsters gestuurd voor testen naar het regionaal laboratorium welke door de Caribbean Public Health Agency (Capha) in Trinidad en Tobago worden uitgevoerd. Tot nu toe zijn na de testen slechts vijftien (15) gevallen bevestigd. Het ministerie is in afwachting van de komst van bijkomende resultaten.
De Guyanese minister van Gezondheid, Bheri Ramsaran, gaf aan dat er mensen in het veld zijn die zorg dragen voor de klinische evaluaties. De ziekte wordt door muggen gedragen en er zijn overal muggen, aldus de minister.
In de afgelopen weken zijn er uitgebreide acties geweest en deze activiteiten zullen worden voortgezet in gebieden die worden beschouwd als het meest kwetsbaar, vooral omdat het regenseizoen is begonnen. Volgens de minister is het een ziekte waarnaar er serieus moet worden nagekeken.
“We blijven alert”
Begin mei deelde directeur Leslie Resida van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) de krant mee dat er nog geen gevallen in Suriname zijn gemeld. Inmiddels is ook in Suriname het eerste geval geregistreerd. “We blijven alert”, geeft Resida aan.

error: Kopiëren mag niet!