Na Suriname zal Alcoa binnen 2 jaar uit Jamaica vertrekken

2Alcoa binnen 2 jaar uit Jamaica.1De Alcoa kan haar operaties in Suriname alleen behouden als de Surinaamse regering aan hun eisen kan voldoen. De Alcoa heeft inmiddels aangegeven dat zij zelf ook bezuinigingsmaatregelen hebben ingevoerd. Ondertussen laat de Alcoa, gevestigd in New York, in een verklaring weten dat hun besluit onderdeel is van een ‘globale strategie om de portfolio van haar bedrijf opnieuw vorm te geven en de kosten van de grondstoffen te verlagen’.
Alcoa Inc. zal binnen 2 jaar uit Jamaica trekken en de mijnbouwbelangen verkopen aan Noble Group Ltd. Dit werd formeel bekendgemaakt door Alcoa en de Jamaicaanse regering. Alcoa Minerals of Jamaica (AMJ) en de Jamaicaanse regering zijn joint venture partners in Jamalco, een bauxiet producerend bedrijf. Alcoa beheert Jamalco en heeft een belang van 55% in Jamalco, terwijl de overige 45% in handen is van de Jamaicaanse overheid via haar houdstermaatschappij Clarendon Alumina Production (CAP).
Alcoa voert al 55 jaar bedrijfsactiviteiten uit in Jamaica en bevestigde ook dat het een niet-bindende intentieverklaring heeft getekend met Noble Resources UK Limited om hun aandelen in Jamalco te verkopen. Noble is een toonaangevend wereldwijd bedrijfsketen van landbouw- en energieproducten, metalen en mineralen. Het heeft de Jamaica bauxiet- en aluminiumsector vorig jaar betreden, en toen overeengekomen tussen 2013 en 2016 een lijn van financiering te verstrekken aan CAP en om aluminium tegen een betere prijs te kopen, zei de Jamaicaanse regering.
Vervolgens werd aangegeven dat gedurende tenminste 2 jaar Alcoa haar minderheidsbelang in Jamalco zal behouden en de functie van een gedelegeerd bestuurder zal vervullen. Volgens de Jamaicaanse regering zal Alcoa met een belang van 11 procent blijven opereren als de managing partner van Jamalco voor tenminste 2 jaar, met de mogelijkheid om verder te gaan als technisch adviseur voor nog eens 7 jaar.

error: Kopiëren mag niet!