EBS is WK-sponsor maar heeft geen reservetransformator…

EBSHet afgelopen weekend was voor velen in Paramaribo Noord warm en vol frustratie. Grote delen van het gebied zaten sinds vrijdagmiddag zonder stroom. Ondanks dat de EBS, volgens eigen zeggen, hard werkte het probleem vrijdag al op te lossen, was haar dit niet gelukt. Via diverse media werd bekend gemaakt dat het probleem te maken had met de transformatoren van het onderstation te Ma Retraite.
Wel geld voor uiterlijk vertoon..
Vooral de verklaring dat er geen reservetransformator beschikbaar was, zorgde voor veel woede. Het publiek vraagt zich voornamelijk af waarom er geen passende maatregelen zijn getroffen ter preventie. Het schijnt al langer bekend te zijn dat er geen reservetransformatoren in voorraad waren, maar voor het bedrijf actie kan ondernemen, dient het toestemming te hebben van aandeelhouders. Op de social media site Facebook liegen de reacties er niet om. Veel mensen uitten, terecht, hun frustratie op het energieleveringbedrijf. De EBS is één van de grotere sponsoren van het WK-gebeuren in ons land en het bedrijf is tevens bezig een aantal locaties te verfraaien. Zo is het bedrijfsterrein aan de Saramaccastraat voorzien van een flink aantal felgroene sierpalen en word het Louis Doedelplein ook opgevrolijkt. Uiterlijk vertoon heeft blijkbaar voorrang ten opzichte van het behoorlijk distribueren van elektriciteit naar de gemeenschap toe. Waarom dat geld, en van het WK, niet is gebruikt om een duurzame oplossing voor het leveringsprobleem te bedenken, is de vraag.
Prijzen verhogen?!
Op de zaterdag was er weer stroom, maar omstreeks 18:30 viel deze weer uit. Vanuit de EBS werd bekend gemaakt dat deze uitval zou duren tot 23:00 uur. Echter had het hele gebied zondagochtend nog steeds geen stroom. Wederom maakte de EBS bekend dat het team hard werkte het probleem te verhelpen en dat het in de loop van de zondag verholpen zou worden. De EBS heeft meerdere malen aangegeven de prijzen te willen verhogen, maar zou misschien eerst moeten kijken naar het verbeteren van service en kwaliteit voor het stappen onderneemt de gemeenschap verder uit te melken!
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!