Winnaars ‘consumentenfilmpje’ mogen prijzen in ontvangst nemen

In het kader van Wereld Consumentenrechtendag 2014 heeft het ministerie van Handel en Industrie, in het bijzonder de afdeling Consumentenzaken, in samenwerking met telecom-provider Telesur een videowedstrijd georganiseerd. Merelyn Purperhart is met haar video ‘Snowhite & the Poison Apple’ als winnaar uit de bus gekomen met 2580 likes. Het thema voor dit jaar was ‘Fix our phone rights’. Purperhart mocht haar prijs gisteren in ontvangst nemen.
De deelnemers konden hun filmpje uploaden en deze konden op facebook bekeken worden. In eerste instantie was het de bedoeling dat de filmpjes zouden worden beoordeeld op basis van actualiteit, originaliteit, creativiteit en beeldkwaliteit. Achteraf is besloten om de kijkers de winnaar te laten bepalen en zo kwam het filmpje met de meeste likes als winnaar uit de bus.
De opdracht was dat het filmpje moest zijn opgenomen met een smart phone en tablet en een duur tijd van maximaal 1 minuut moest hebben. Danielle Sumter, hoofd afdeling Consumentenzaken, zegt dat de filmpjes voor campagnevoering zullen worden gebruikt. In totaal waren er 16 uitzendingen.
De winnares kwam in aanmerking van USD 1.000. Ook de runner-up werd verrast met troostprijsjes. Wereld Consumentenrechtendag wordt jaarlijks op 15 maart herdacht.

error: Kopiëren mag niet!