Vandaag mogelijke uitspraak in pa-kwestie

In de slepende rechtszaak van het ministerie van Justitie en Politie tegen de Bond Penitentiaire Ambtenaren (BPAS) komt er vandaag uitspraak. De rechtszaak, welke een kort geding is, is gaande vanaf 2 september 2011. Rechter Alida Johanns zal vandaag de uitspraak doen in deze slepende kwestie.
Eerder deze maand hadden leden van de bond het werk neergelegd, vanwege onder andere het te lang wachten op een uitspraak. De actie werd opgeschort, toen er een uitspraakdatum was geprikt. De BPAS vecht al enkele jaren voor een eigen volwaardige korps, met een leiding die komt uit eigen gelederen zoals bij de politie, de brandweer en andere korpsen het geval is. Volgens bondsvoorzitter Gallant is er afgesproken dat de hoogst opgeleide penitentiaire ambtenaar belast moet worden met de functie van korpschef. Ook willen de penitentiaire ambtenaren een eigen vaandel. De benoeming van een eigen korpschef is nu een heet hangijzer. Volgens de bond kan met de invulling van die positie veel veranderen voor de dienst.
Minister Edward Belfort had in een eerder interview met Dagblad Suriname aangegeven dat het benoemen van een korpschef een aangelegenheid is van de regering. De presidentiële commissie onder leiding van Jules Wijdenbosch heeft ook al te kennen gegeven dat de penitentiaire ambtenaren onder de Delinquentenzorg zullen komen te vallen.

error: Kopiëren mag niet!