Directie post Esther Stichting heeft aandacht regering

De Esther Stichting zit bijkans een jaar zonder een leiding. Dat was onder andere ook een van de redenen waarom het personeel het werk neerlegde in maart. De zaken wat betreft een nieuwe directeur lagen al op het bord van de vicepresident, maar door enkele administratieproblemen beschikt de Esther Stichting nog niet over een directeur.
De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo, heeft afgelopen vrijdag een werkbezoek gebracht aan de Esther Stichting. Amafo deed het personeel enkele beloften, welke in principe neerkomen op dezelfde als zes weken geleden. Wat betreft de afdeling Medisch Technische Zorg is het personeelbestand intussen al aangevuld. Echter zijn de mensen nog ontevreden over de Huishoudelijke Dienst en de Technische Dienst. ‘Daar is er nog sprake van een personeelstekort dat we kunnen praten van roofbouw op de mensen’, zegt bondsvoorzitter Murwien Leeflang.
De commissie is vijf weken geleden gestart met het inventariseren van de problemen en een prioriteitenlijst op te stellen. Verder is het personeel van de Esther Stichting ontevreden over de inschaling in het Functie Informatie Systeem (Fiso) van de overheid. Bij de Esther Stichting worden ex-Hansenpatiënten (ex-lepra) behandeld en gehuisvest.

error: Kopiëren mag niet!