Bewoners Mariënburg beschikken over schoon drinkwater

IF‘Na ongeveer 12 tot 15 jaren en voor bepaalde bewoners langer zelfs, beschikken wij eindelijk over water uit de kraan. Al die jaren hebben wij water moeten kopen om te voorzien in onze dagelijkse behoefte. We zijn de regering dankbaar dat er een begin is gemaakt om ons te voorzien in water, en het waterprobleem tot het verleden te doen behoren’, aldus één van de bewoners van Kampong Sawa te Mariënburg in het district Commewijne, die middels een erfkraan zal beschikken over water op gezette tijden.
Te Mariënburg in het district Commewijne werd er een aanvang gemaakt om het waterprobleem tot het verleden te laten behoren. Dit werd gedaan door het aanleggen van 800 m 6 duim pvc-buis, 300 m 4 duim pvc-buis en het plaatsen van 220 stuks erfkranen voor de gemeenschap. Voor de bewoners is dit een historisch moment en volgens de waarnemend districtscommissaris van Commewijne, Mike Nerkust, het begin van iets moois en duurzaam.
Marlon Oosterling, hoofd van de Dienst Watervoorziening, feliciteerde de bewoners met deze historische dag en hield de bewoners voor dat zij niet 1 maal 24 uur, maar op gezette tijden zullen beschikken over water uit de erfkranen. Ook deed hij een dringend beroep op de gemeenschap om geen hydrofoors rechtstreeks aan te sluiten op het net, want dat kan maken dat de toevoer van water naar de andere buurtbewoners veel minder wordt. Hij wees de mensen ook erop dat er een boete gepaard gaat met deze regeling als men zich niet eraan houdt.

error: Kopiëren mag niet!