Basisscholen in Commewijne voorzien van computers

De Stichting Vrienden van Commewijne, onder leiding van VHP-parlementariër Sheilindra Girjasing, heeft op OS 4 te Meerzorg computers aangeboden en een dvd “Go toets”. De dvd’s genaamd ‘Tien voor toets’ die ook werden overhandigd, bevatten hulp- en oefenmateriaal voor kinderen van de 6de klas die binnenkort hun toets moeten maken. De stichting had ongeveer een maand geleden al een aantal dvd’s overhandigd aan basisscholen en het bleek dat niet alle scholen beschikten over een mediatheek of computers om te oefenen met de dvd “Go toets” voor hun examen.
De stichting heeft op 19 mei zes scholen in het district die niet beschikten over een mediatheek of een computer, voorzien van computers. Ook scholen aan de rechteroever waaronder OS Rust en Werk en OS Kroonenburg kregen computers aangeboden om te oefenen voor het eindexamen.
De schooldirectrice S.Ghisiawan was erg ingenomen met de geste en vond het een geweldig initiatief. Zij gaf aan dat de leerlingen met behulp van de computers beter en harder kunnen oefenen met de dvd-toets naar het examen toe. De dvd bevat de vakken Geschiedenis, Redactie en Rekenen.

error: Kopiëren mag niet!