Districtentour over het promoten van een gezonde leefstijl

Bij de launch van de ‘Districten Health Promotion Tour’ te Lelydorp in het LSB Stadion is geconcludeerd dat de gemiddelde Surinamer niet een al te gezonde leefstijl heeft. Volgens Saskia Bleau van het ministerie van Volksgezondheid zou het kunnen dat de gemiddelde Surinamer ongezond eet, niet genoeg beweegt, rookt, te veel alcohol gebruikt of misschien zelfs niet genoeg rust. ‘Vanuit het ministerie willen wij dat alle Surinamers een gezonde leefstijl eropna houden en wij willen de nodige informatie geven zodat men bewust wordt over wat gezond is en ongezond’, aldus Bleau.
Het ministerie wil de komende maanden samen met de leiding van de districten kijken naar verschillende mogelijkheden binnen de districten om ervoor te zorgen dat men gezonder gaat leven. Het ministerie wil de mensen blijven herinneren aan de voordelen van niet roken of helemaal niet roken, matig of helemaal geen alcoholgebruik, aanmoedigen om te blijven bewegen en om goede keuzes te maken als het gaat om voeding, om zo gezond door het leven te gaan.
Tijdens de districtentour zal er informatie worden gegeven over een gezonde leefstijl en ook gezamenlijke bewegingsactiviteiten worden uitgevoerd. Op districtsniveau kan er bijvoorbeeld een autovrije zone worden geïntroduceerd, waar mensen vrij kunnen lopen, rennen en fietsen op bepaalde dagen en op bepaalde momenten. De volgende districtentour zal plaatsvinden in het district Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!