Tweede bloeddonatiemarathon als antwoord op constante vraag bloed

tweedeDe Stichting Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis organiseert van 5 tot en met 10 mei 2014, voor de tweede keer dit jaar, een bloeddonatiemarathon.
De eerste marathon heeft bewezen dat wanneer de toegankelijkheid tot de bloedbank verhoogd wordt en een betere afstemming op de behoefte van de bloeddonor wordt gemaakt, het aantal donaties sterk omhoog gaat. Door de goede ervaringen uit de eerste marathon mee te nemen wil men ervoor zorgen dat de weg naar de bloedbank gemakkelijker wordt gevonden en er gezamenlijk gewerkt kan worden aan een permanente oplossing voor de vraag naar bloed door de ziekenhuizen.
Net als bij de eerste bloedmarathon wordt daarom dringend een beroep op de samenleving gedaan om te participeren aan de bloeddonatie marathon deze week.
Wereldwijd wordt het geven van bloed op vrijwillige basis gestimuleerd, omdat resultaten hebben uitgewezen dat het percentage van veilig bloed veel hoger ligt als het een vrijwillige daad betreft. In Suriname is dat ook het geval. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het proces om volbloed te testen en te verwerken zodat de producten kunnen worden geleverd aan de ziekenhuizen ten behoeve van de patiënten die deze producten nodig hebben.
In de week van de tweede bloeddonatiemarathon viel dit jaar ook Wereld Rode Kruis Dag op 8 mei. ‘World Red Cross Day’ wordt jaarlijks wereldwijd door de verschillende Rode Kruis-verenigingen gevierd en het houden van deze bloeddonatiemarathon rondom deze dag is een goede gelegenheid om zorg en liefde voor elkaar te tonen.
Het Surinaamse Rode Kruis, al 74 jaar bekend in onze samenleving met humanitair werk, organiseerde op 8 mei een opendag.

error: Kopiëren mag niet!