BBGO-voorzitter: “Fase van praten is al voorbij”

2Fase1‘De regering houdt ons voor de gek en aan het lijntje. Dit is geen politiek vraagstuk, maar een kwestie van algemeen belang. Wij willen gehoord worden, want wij zijn het wachten al beu. Wij willen concreet weten wat de afspraken met de president zullen inhouden, want de fase van praten is al een gepasseerd station. Geen tijd voor afspraken, maar zaken moeten uitgevoerd worden.’ Zo sprak de ledenvergadering zich gisteren uit bij de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). De BBGO hield een spoed algemene ledenvergadering, nadat de regering op de toezegging van de president geen acties had ondernomen. De vergadering werd goed bezocht door de gepensioneerden. De bond had eerder dit jaar een petitie bij de president ingediend. De strijd wordt gevoerd om de pensioenen van de leden waardevast te maken. Op 4 maart zou de president aan de vicepresident de opdracht hebben gegeven om de kwestie op korte termijn in orde te maken. Deekman geeft aan dat de bond tot heden niets heeft mogen vernemen van de regering. De organisatie heeft een maand na het beloofde, op 4 april wederom een brief gestuurd naar de president. In de brief doet men een beroep op de president om klaarheid te brengen in het geheel, ter geruststelling van de leden.
Brief met ultimatum ligt klaar
Bondsvoorzitter Armand Deekman sprak de leden toe om nog wat geduld te hebben en een afwachtende houding aan te nemen. ‘Woensdag vond de beëdiging van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken plaats en wij moeten die man wat tijd geven om zaken op orde te stellen. Wij werken met het ministerie van Binnenlandse Zaken en kunnen niet aannemen dat die nieuwe minister ons morgen al te woord kan staan. Er staat ook een brief klaar voor de president met een ultimatum van tien dagen om het bestuur te ontvangen. Wij gaan zaken doen met de president en gelijk praten over de uitvoering als wij worden uitgenodigd’, zegt de bondsvoorzitter. De leden hebben zich bereid verklaard nog wat geduld te betrachten.
Volgens Deekman komen de straatacties te vervallen gezien de toezegging van de president bij de beëdiging van de nieuwe ministers. De opmerking van de president dat de regering het welvaartsvast maken van de pensioenen met hoge urgentie zal aanpakken, werd voorgehouden aan de leden. Volgens Deekman kan de president er nu niet onderuit, want hij heeft zijn woord gegeven.

error: Kopiëren mag niet!