Asiskumar Gajadien: ‘Er gebeuren onregelmatigheden onder toeziend oog Financiën’

‘Het ministerie van Financiën is heel wat geld verschuldigd aan bedrijven, met als gevolg dat bedrijven over de kop zullen gaan’, zegt Asis Gajadien, lid van de vaste commissie van Financiën in DNA. ‘En terwijl een aantal bedrijven schreeuwt om zijn geld, zien we dat de minister vrijstelling van brandstofverbruiksbelasting durft te geven’, zegt het DNA-lid. Gajadien heeft de informatie dat er zelfs vrijstelling wordt gegeven voor 40.000 liter per dag, terwijl de bedrijven niet eens een tiende daarvan gebruiken. ‘Er vinden dus onregelmatigheden plaats onder toeziend oog van het ministerie van Financiën’, zegt Gajadien.
De schulden van het ministerie van Financiën zouden oplopen tot honderden miljoen SRD. Deze schatting is gemaakt op basis van een inventarisatie van Gajadien. Wat de VHP’er heel jammer vindt, is dat de minister van Financiën, Andy Rusland, niet in staat is om aan te geven hoe groot de schuld exact is.
Rusland had eerder aangegeven dat het systeem helemaal geautomatiseerd zou worden. Het informatiesysteem zou volgens Gajadien de minister juist in de gelegenheid moeten stellen de gemeenschap te allen tijde van informatie te voorzien wat betreft de betaling van achterstanden. Uit de eerste cijfers die Financiën eind januari had verstrekt, bleek dat er op de lopende rekening een tekort was van SRD 1 miljard. ‘Dat is heel zorgwekkend voor de economie’, zegt de parlementariër.

error: Kopiëren mag niet!