Real Abenaston semikampioen Blauwgrond

De ploeg van Real Abenaston is back-to-back kampioen geworden van de voetbalcompetitie van het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB). In de algemene ronde was deze ploeg uit het dorp Abenaston onverslaanbaar en eindigde als eerste. Maar in de finaleronde startte ze heel slecht. Toch kon ze zich optijd herstellen en het semikampioenschap binnenhalen. Ze moest wel de laatste wedstrijd van de finaleronde tegen de reeds uitgeschakelde Real Irva winnen. Want bij verlies van Real Abenaston kon De Rest semikampioen worden. De jongens van Abenaston kregen toch veel tegenstand van Real Irva, maar wonnen de wedstrijd uiteindelijk toch met 3-2. Marlon Paulus en Rodney Girwan (auto-goal) brachten Abenaston op een 2-0 voorsprong. Gilberto Letnom en Baressi Tooi brachten de spanning terug door met twee doelpunten gelijk te nmaken voor Real Irva. In de 93ste minuut, blessuretijd, scoorde Tagejo Paulus het winnend doelpunt voor Real Abenaston. Zijn belangrijkste doelpunt dit seizoen uit de 16 waarmee hij competitietopscorer is geworden. Maar beslist niet de mooiste. Via een vrije trap van de ingevallen Dunga Antomoi kon Chamot Amiemba inschieten. Zijn schot werd verder in het doel getikt door Tagejo. Meteen na de spelhervatting na dit doelpunt werd Tagejo gevloerd in het strafschopgebied. Het toegekende penalty mistte hij echter. Real Abenaston zal samen met Inter Vlijt de SVCB vertegenwoordigen in het SVB Lidbondentoernooi. De topscorer van de SVCB is geworden Tagejo Paulus van Real Abenaston met 16 doelpunten. De minst-gepasseerde doelmannen zijn Haggi Amiemba van Real Abenaston en Dwayne Van La Para met elk 16 tegendoelpunten. Van La Para keepte wel minder wedstrijden.