Alleenstaande moeder met haar kinderen ontruimd

De alleenstaande moeder Welzijn, woonachtig op het Volkswoningproject Nickerie, moest afgelopen zaterdag hals over kop verhuizen. Haar woning moest worden ontruimd. Deurwaarder P. Bharos heeft deze ontruiming geleid, weliswaar met een rechterlijk bevel in zijn hand. Volgens de deurwaarder was er een vonnis uitgebracht ten voordele van Lucian Kasanpawiro. Zij is momenteel de voorzitter van het Vrouwenforum van Pertjajah Luhur Nickerie. Er was een ultimatum gesteld en dat is inmiddels verstreken. De vrouw moest dus met haar kinderen en haar have en goed uit het huis. Bharos deed in een televisie-interview uit de doeken dat hij geen keus had. Hij heeft conform de wet gehandeld en de uitzetting is daarvan het resultaat.
Mevrouw Welzijn van haar kant geeft aan wel een beschikking van het perceel te hebben en zij claimt met die documenten in de hand dat zij ook de rechtmatige eigenaar is van het terrein. Al enkele weken geleden was de vrouw op de hoogte dat zij een ander onderdak moest zoeken. Zij heeft volgens de deurwaarder voldoende tijd hiervoor gehad. DNA-lid Rashied Doekhie van Nickerie had eerder op een kerninstallatievergadering gewag gemaakt van deze ontruiming. Doekhie is niet te spreken hierover. Een alleenstaande moeder is volgens hem beroofd geworden van haar onderdak.
Volgens Doekhie zou Kasanpawiro, die werkzaam is op het districtscommissariaat in Nickerie, misbruik hebben gemaakt van haar bevoegdheden. Hij geeft aan weinig geloof te hebben dat Kasanpawiro voldaan heeft aan de eisen ter verkrijging van dit pand. Verder moet er nagegaan worden of zij geen andere bezittingen heeft. Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh heeft ondertussen de mogelijkheden bekeken om de vrouw met haar kroost te accommoderen. Volgens de burgervader heeft mevrouw Welzijn een aanvraag gedaan voor een perceel en er zal heel serieus naar gekeken worden.

error: Kopiëren mag niet!