Milde straf voor vuurwapen- en drugsbezitters

Richard Ramsaywack en Nemelc Clive mochten gisteren uit het gevang. Zij kregen een straf opgelegd die gelijk was aan de tijd die de verdachten in voorarrest hebben doorgebracht. Kantonrechter Sieglien Wijnhard veroordeelde het tweetal wegens overtreding van de Wet verdovende middelen en overtreding van de vuurwapenwetgeving. Ramsaywack heeft zich aan een viertal feiten schuldig gemaakt, terwijl Nemelc schuldig is bevonden aan twee strafbare feiten. Elk der verdachten kreeg een straf opgelegd van 12 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk met aftrek en een geldboete van SRD 500 te vervangen door 2 weken hechtenis. Dit vonnis werd bovendien verbonden aan een proeftijd van drie jaar.
De vervolgingsambtenaar, Duncan Nanhoe, kwam tot de conclusie dat Ramsaywack een drugsverkoper is en medeverdachte Nemelc een ‘drugskoper’. In deze case werden 23,9 gram crack coke en 0.9 gram hennep op de verdachten aangetroffen. Ramsaywack ontkent het feit inzake de drugs dat hem verweten wordt. Hij verklaarde niets daarmee te maken te hebben. Met betrekking tot de overtreding van de vuurwapenwetgeving was hij het uiteindelijk wel eens. Hij heeft een wapen en bijbehorende munitie in handen gehad. Nemelc op zijn beurt bekende een drugsgebruiker te zijn en bekende dat het spul aan hem toehoort.
De raadslieden Robby Denz en Sharmila Banarsie vonden de strafeis van de vervolging schappelijk en verzochten de rechter om niet hoger dan de eis te veroordelen. Beide verdachten hebben een positieve proceshouding geëtaleerd en mede op grond hiervan verzochten advocaten om een zodanige correctie op te leggen, zodat de verdachten niet langer in detentie hoeven door te brengen. Zij zaten vanaf 6 september 2013 vast.
De magistraat was zeer kort over het bewijs. Zij achtte vier feiten tegen Ramsaywack en twee feiten tegen Nemelc wettig en overtuigend bewezen en legde elk een straf op conform de eis. Beide veroordeelden mochten gisteren naar huis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!