Karta-Bink houdt door bezuiniging hoofd boven water

KartaDc Ingrid Karta-Bink van Commewijne probeert Commewijne tot bloei te brengen met de weinige middelen die beschikbaar zijn, zegt de burgermoeder. Zo werken de ressortraadsleden om ressortplannen in orde te maken, maar door gebrek aan financiën kunnen zaken niet uitgevoerd worden.
Op de hoorzittingen te Commewijne op 21 januari heeft de gemeenschap aldaar ook projecten ingediend hoe het district tot ontwikkeling te brengen. Karta-Bink vindt het jammer dat ze als dc de projecten niet kan uitvoeren. Het ressortsplan wordt elk jaar maar dikker en dikker, zegt de dc. De burgers raken echt teleurgesteld. Bij de hoorzittingen waren alleen de bewoners van Johanna Margaretha tevreden over de ontwikkelingen in hun gebied. Dat zou komen door de bruggen die daar gebouwd en gerepareerd zijn met eigen middelen van het commissariaat, zegt de dc. Verder heeft het BO-kantoor aldaar ook een facelift ondergaan.
Enige inkomstenbron voor het commissariaat is het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De financiën die het ministerie overmaakt zijn niet voor projecten, maar voor reguliere werkzaamheden, zegt Karta-Bink. Het geld is meer om te bestraten, renovatie van sluizen en trenzen opschonen. Door te bezuinigen, kon de burgermoeder wat geld sparen en zo wat kleine projecten financieren. Commewijne mag heel spoedig een polikliniek verwachten, deelde de dc mee aan Dagblad Suriname.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!