Meriba zocht bescherming bij president

Romano Meriba zocht bescherming bij president Desi Bouterse, nadat hij eerder op de vrijdagochtend betrokken was bij een gevecht bij bar/dancing Perola aan de Prinsessestraat. Rond half 7 in de ochtend bevond Meriba zich op de residentie van de president. Bronnen melden Dagblad Suriname dat de president Meriba meteen gesommeerd heeft zich aan te melden bij de politie en de zaak formeel te laten afhandelen. Hieraan heeft Meriba gevolg gegeven en zich aangemeld bij de politie Geyersvlijt. Na verhoor en voorgeleiding is hij vrijgelaten. Beide partijen zijn tot een schikking gekomen en de aangifte is ingetrokken. Meriba zal de medische kosten van de tegenpartij vergoeden.
Vrijdagochtend rond 05.30 uur brak er een gevecht uit tussen enkele mannen, waaronder een politieman in burger, die voor Perola stonden en een groep van ongeveer 7 personen die in vermoedelijk 3 auto’s net waren aangekomen aldaar. Meriba bevond zich in de groep van 7 personen. Tussen de groep van Meriba en de politieagent ontstond er een woordenwisseling. Een van de mannen uit de groep bewerkte de politieman met een fles op het hoofd. De politieman, die voor vertier daar aanwezig was en zijn dienstwapen niet bij zich had, kreeg een barstwond op zijn hoofd. Ook een andere persoon die daar stond, is mishandeld. Hierna vertrok de groep van 7 personen ijlings in twee wagens. Het gaat hier om een Nissan Tino en een Toyota Carina. Toen de politie ter plekke arriveerde, waren de mannen al weg. Aan de hand van de getuigenissen werd Meriba in beeld gebracht. Later bleek dat Meriba op de residentie van de president bevond.
Meriba staat bekend als de zogenaamde pleegzoon van de president. Zijn gratieverlening zorgde voor veel ophef in de samenleving. Later gaf de president aan dat Meriba niet zijn pleegzoon is, maar een gewone burger en dat zijn gratieverlening volgens de wettelijke regels is afgehandeld. Meriba zat een straf van 15 jaar uit wegens moord, maar na 9 jaar kreeg hij gratie.

error: Kopiëren mag niet!