Getuigen gehoord in drugszaak militair

Bij de voortzetting van de cocaïnezaak van de militair M.E. heeft de krijgsraadpresident drie getuigen gehoord. Uit verklaringen van de getuigen blijkt dat er beeldmateriaal aanwezig is dat aantoont dat M.E. een zak met vier kilogram cocaïne overhandigd kreeg van een zekere Lobles. Deze zak had Lobles eerder bij zich nadat hij inkopen was gaan doen op de eerste etage van de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Beide verdachten ontkennen dat zij iets te maken hebben met drugs en verklaren dat zij elkaar nooit eerder hebben gekend.
De president van de krijgsraad, Iwan Rasoelbaks, gaf aan dat dit de tweede zitting is van de zaak en dat het nog steeds niet duidelijk genoeg is waarom M.E. aangemerkt is als verdachte, aangezien alle verdachten ontkennen dat zij iets met de zaak te maken hebben. ‘Er moest een telefoontap zijn uitgevoerd direct nadat M.E. en Lobles opgepakt waren’, zei Rasoelbaks. De zaak kon zo direct en gemakkelijk opgelost worden.
Rasoelbaks en auditeur militair Roy Elgin willen beiden het beeldmateriaal eerst zien voordat zij een oordeel kunnen vellen over wat zich precies heeft afgespeeld. M.E. wordt ervan verdacht om op 13 september 2013 in samenwerking met een zekere Lobles getracht te hebben vier kilogram cocaïne het land uit te smokkelen. Bij het overnemen van de zakken van Lobles op de luchthaven is dit opgenomen op de camerabeelden dat vervolgens bij de plaatselijke autoriteiten verdacht overkwam. M.E. werd opgepakt als verdachte.
Faisel Rasoelbaks

error: Kopiëren mag niet!