Drop-outs krijgen tweede kans van Stichting Cocon

1 Stichting Cocon heeft aan 42 dropStichting Cocon heeft aan 42 drop-outs de gelegenheid gegeven om zich te laten trainen. Dit gebeurt onder ‘Color Your Life’ dat deel is van het project ‘Kari Yu’. Aan het eind van de vakopleidingen worden de drop-outs geplaatst bij één van de bedrijven die zich hebben gecommitteerd aan het project voor een stageperiode.
In totaal waren er 127 inschrijvingen, 50 werden geselecteerd. Erna Aviankoi, voorzitter van Stichting Cocon, zegt dat er een wil aanwezig moest zijn om te participeren aan de trainingen, ook moest men beschikbaar zijn. Stichting Cocon heeft buurten afgelopen en jongeren geselecteerd die vroegtijdig de school hebben verlaten of jongeren die in aanraking zijn gekomen met de politie en nu het rechte pad op willen. Het project wordt gefinancierd door Usaid via het Pan American Development Fund (PADF). PADF financiert trainingen die worden ingediend door ngo’s.
De 50 jongeren worden verdeeld in groepen van drie en worden getraind in de vakken ‘Keukenassistent’, ‘Interieurverzorging’ en ‘Voeding- en drankenservice’. De trainingen duren 6 maanden en worden verzorgd door SHTTC. Stichting Cocon zal na de stageperiode ook mee helpen dat de jongeren in de horecasector een baan vinden.
Stichting Cocon richt zich op communicatieprojecten waar duurzame ontwikkeling relevant is. ‘Onze focus is dat gemeenschappen zich moeten kunnen ontwikkelen en dat men de cultuurelementen meeneemt.’ De vaktrainingen gaan maandag van start.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!