Hagel in Suriname

Hagel op de handen van een persoon te Pontbuiten
Hagel op de handen van een persoon te Pontbuiten
De telefoon was roodgloeiend. “Hagel e fadon tap mi wagi!”, zegt Anil vol ongeloof. “Ik heb nu een stukje ijs in me hand.” Niet lang daarna blijft de telefoon op de redactie van DBS rinkelen. Het hagelde gisteravond rond 20.45 in Paramaribo.
Aan de Jagernath Lachmonstraat remden een paar automobilisten plotseling af. “Ik dacht dat iemand steentjes op me auto gooide”, vertelt een automobilist. Bewoners uit de buurt parkeerden uit voorzorgsmaatregel hun auto in de garage.
De hagelbui viel precies na een spijtbetuiging van Chandrikapersad Santokhi. Hij bood zijn excuses aan iedereen die door de VHP op de een of andere manier in het verleden is gepijnigd. Niet lang na het zeggen van zijn sorry begon het te hagelen. Opmerkelijk!
Dagblad Suriname had op 3 september 2013 een bericht gepubliceerd, waarbij er hagel viel in het Santo Boma-gebied. Velen geloofden dit voorval niet. Een meteoroloog zei toen aan de krant dat het theoretisch onmogelijk is dat het in Suriname hagelt, maar het is niet uitgesloten.
Gisteravond heeft het onder andere gehageld in grote delen van de Paramaribo Zuid-West.

error: Kopiëren mag niet!