“OW help!! Ik ben verstopt!!”

OW Help foto 3
OW help..foto 1Minister, blijf bij uw leest
Als een Robin Hood wierp hij zichzelf op. “Ik bouw die appartementen wel!”, schreeuwde hij als een echte held. Want het raakte hem zeer dat er negen gezinnen dakloos zijn geworden toen het appartementencomplex waar zij in woonden, getroffen werd door een brand. Heel mooi, dat moet gezegd worden, maar mama gaat toch ook niet de kinderen van de buren te eten geven terwijl haar eigen kinderen nog geen glaasje water gekregen hebben?!
Niet openbaar werken maar bouwen
Het gaat hier natuurlijk om minister Parmessar van het ministerie van Openbare Werken. Terwijl er overal in de stad wegen zijn met ontelbare gaten, straten zijn die bij elke regenbui (en daar hebben we er aardig wat van!) overstromen omdat de riolering verstopt is, trottoirs waar altijd auto’s op zijn geparkeerd omdat er niet genoeg parkeergelegenheid is en waardoor de voetgangers op straat moeten lopen met de kans overreden te worden door de auto’s die zoals we allemaal gewend zijn veel te hard oprijden op plaatsen waar dat helemaal niet is toegestaan, terwijl dat allemaal gaande is, gaat dit ministerie zich bezighouden met het bouwen van appartementen.
Geen vertrouwen of belangenverstrengeling?
Daarbij blijkbaar uit het oog verliezend dat er een speciaal ministerie is dat dient te zorgen voor huisvesting, te weten het ministerie van Sociale Zaken en Huisvesting. Als er iets sociaal is, dan is het dit wel. Het argument van Parmessar dat het niet uitmaakt welk ministerie dit aanpakt, getuigt van een slechte arbeidsethos waar efficiëntie geen deel van uitmaakt. Het is namelijk zeer inefficiënt om het eigen werk te laten liggen en het werk van een ander te gaan doen. Zeker als er nog bergen (zand) verzet moeten worden op het gebied waar Parmessar voor verantwoordelijk is. Daarnaast zou men zich kunnen afvragen waarom hij het werk doet van minister Amafo. Heeft hij geen vertrouwen in haar kunnen of is het, een andere, belangenverstrengeling?
‘OW, ik ben verstopt..’
Momenteel duurt het zeker 4 maanden voor een simpel gat in de straat wordt gedicht in een woonwijk. Dat is als de mensen geluk hebben. Zo hebben de bewoners van twee straten in Paramaribo al meerdere malen gebeld naar OW voor het repareren van een verstopte riolering om uiteindelijk maar een bord te plaatsen met de tekst “OW, help! Ik ben verstopt!”. Dat de riolering absoluut geen prioriteit heeft, wordt nogmaals duidelijk als er op de Zwartenhovenbrugstraat gaten worden gedicht. Bij een goede regenbui loopt deze straat over en komt het water tot aan de enkels. Winkeliers klagen al veel langer, omdat ze bij elke regenbui in spanning zitten of het water niet hun winkels instroomt.
‘OW, help ik verzak!!’
Het opvallende is dat ook hier de rioleringen dus verstopt zijn. En dat komt door het zand dat niet weggeschept wordt (zie foto). Fijn, dat de gaten worden gedicht. Jammer dat het zand in de afvoergoten blijft liggen. En het getuigt van motivatie als de werkers gewoon hiermee doorgaan terwijl het regent maar is het niet slecht voor het natte asfalt? En zal het niet opschonen van de afvoergoten niet tot gevolg hebben dat de straten gewoon weer overstromen waardoor het wegdek weer aangetast wordt? Om maar niet te beginnen over de Uitkijkbrug die wederom gerepareerd moet worden en waar men inmiddels ook alweer een tijdje wacht terwijl de aanloop naar de burg steeds verder verzakt.
Verkiezingskoorts?
Moeten de bewoners van Winti Wai er dus wel zo blij zijn mee zijn dat dit ministerie huizen voor ze gaat bouwen? En kan Minister Amafo niet opstaan en zeggen ‘hey, Parmessar, ga je straten maken, ik regel het wel voor die mensen want uiteindelijk is dat mijn taak en niet de jouwe!’? Hoe dan ook lijkt het erop dat de verkiezingskoorts is begonnen en dat men elke kans aangrijpt om in een positief daglicht te komen, soms pijnlijk vergeten dat bakkers brood moeten bakken en geen patiënten moeten opereren!
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!