VHP haalt Jörgen Raymann naar Suriname

VHP haalt Jurgan Rayman naar SurinameDe politieke organisatie, de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), laat de welbekende Surinaams-Nederlandse cabaretier Jörgen Raymann naar Suriname overvliegen voor een show op 8 februari 2014. Dit in verband met de viering van het 65-jarig bestaan van de partij op 16 januari. Voorzitter van de VHP Chandrikapersad Santokhi zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat op deze speciale dag een dankdienst gehouden zal worden. ‘Alle aandacht zal op deze dag gevestigd worden aan de Here daarboven die ons de zegeningen en kracht geeft.’
De feestvreugde zal middels een politieke bijeenkomst op 18 januari gevierd worden. Op deze dag zal de VHP-voorzitter tal van belangrijke politieke zaken uit de doeken doen. Behalve in welke combinatieverband de verkiezingen in 2015 ingegaan zal worden, zal eveneens de kick-off voor de start van de verkiezingscampagnes gedaan worden. Op deze bijzondere dag wordt eveneens het standbeeld van wijlen oprichter van de VHP Jagernath Lachmon onthuld op het terrein van de Olifant. Ook zal officieel het partijprogramma van de VHP aangeboden worden aan het hoofdbestuur.
Verder is er tal van feestelijke bijeenkomsten gepland met de VHP-familie. Daaronder behoort ook een show van de welbekende Jörgen Raymann, welke de VHP als geschenk zal aanbieden aan de gemeenschap. Raymann wordt door Santokhi betiteld als een ‘diaspora artiest.’ De verschillende activiteiten zijn verdeeld over de weken die volgen na de jaardag van de partij. Deze duren voort tot februari. In Nickerie zal eveneens een hoogtepunt gevierd worden door de partij. Dit betreft namelijk de officiële opening van het partijcentrum van de VHP. Ook hier zal een borstbeeld van wijlen Jagernath Lachmon, de grondlegger van de VHP, onthuld worden.
De cardioloog Glenn Oehlers, één van de ondervoorzitters van de VHP, die tevens ook belast is met de uitvoering van de activiteiten, zegt dat de activiteiten vlot verlopen en nu in de uitvoeringsfase zitten. Op 25 januari zal een gezondheidsconferentie gehouden worden in de Flex Mall met als thema ‘Health Vision for Suriname 2030’. Dit wordt in samenwerking met gezondheidsdeskundigen en het ministerie van Volksgezondheid georganiseerd. De minister van Volksgezondheid, Michael Blokland, zal de conferentie openen. Op 9 februari wordt de laatste activiteit, namelijk een family/sport day, gehouden. Alle activiteiten met uit zondering van de gebed- en dankdienst zijn voor een iedereen toegankelijk.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!