Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker opent schooljaar met gebed

De Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker heeft afgelopen zaterdagmorgen middels gebed en een dankdienst het schooljaar 2013-2014 officieel ingeluid. Bij deze gelegenheid was de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling ook aanwezig. De minister benadrukte het belang van management en efficiency als belangrijke voorwaarden om een onderwijsinstelling te beheren. En dit is duidelijk zichtbaar bij de stichting. Hij is onder de indruk van het ouderparticipatieprogramma van Arya Dewaker. Hij stelt de stichting dan ook als voorbeeld voor onderwijsorganisaties. De minister verklaarde het schooljaar 2013-2014 officieel voor geopend voor de Arya Dewakerscholen.
De voorzitter van de Stichting Scholengemeenschap Arya Dewaker, Radjen Khedoe, toonde zich tevreden met de onderwijsresultaten over het afgelopen schooljaar. Over de gehele linie bekeken is een gemiddeld resultaat van 80% geboekt. De voorzitter haastte zich evenwel om aansluitend hierop te benadrukken dat hoge slagingspercentages nog geen garantie bieden voor goed burgerschap. Hij ziet onderwijs dan ook niet als het uiteindelijke doel, maar meer als een middel. Arya Dewaker concentreert zich ten volle op de opvoeding van de kinderen die aan haar zijn toevertrouwd. Het bijbrengen van waarden en normen vormen de basis van het totale leerproces. De leerkrachten van Arya Dewaker zetten zich voor zover dat binnen hun vermogen ligt heel hard in om de leerlingen middels de diverse onderwijsvormen te begeleiden en te vormen tot goede burgers van onze natie.
Zonder een goed samenspel van ouders, leerkrachten en leerlingen wordt het moeilijk om de eerder geschetste doelen te realiseren. Hiernaast zijn er ook nog andere belangrijke actoren die een wezenlijke bijdrage leveren aan dit onderwijs- en opvoedingsproces. Zo is ook belangrijk de participatie van de diverse afdelingen van het ministerie van Onderwijs, het bedrijfsleven en de structuren van de gemeente. De bijdrage van de media is ook onmisbaar in dit geheel. Voorzitter Khedoe is al deze instanties zeer erkentelijk en hij wenst de totale gemeenschap een productief en succesvol schooljaar toe.

error: Kopiëren mag niet!