Rustige kick-off viering 160 jaar Chinese vestiging

image
image_1
image_2Gisteren was de kick-off van het programma van de viering van 160 jaar Chinese vestiging met een braderie op het Vriendschapsplein, die om 11:00 uur van start ging. Om 17:00 uur werd het feest officieel ingeluid met een optreden van een brassband om de sfeer erin te krijgen. Er was weinig publiek omdat het avondprogramma pas om 18:00 uur van start zou gaan.
Om klokslag 18:00 uur werd er omgeroepen dat het programma met een uur werd opgeschoven. Evenals met Marrondag was het wederom wachten geblazen. De brassband werd maar weer ingeschakeld om het, intussen groter geworden, aantal bezoekers te vermaken. Deze keer met meer succes, want er klapten zowaar enkele mensen enthousiast mee. Terwijl het publiek vermaakt werd, kreeg minister Ashwin Adhin van Onderwijs een rondleiding langs de diverse kraampjes.
Uiteindelijk waren er optredens van diverse etnische groeperingen, voorafgegaan door het afschieten van een lange pagara. Hierna werd het Surinaams volkslied gezongen. De optredens begonnen, volgens traditie, met de uitvoering van de Drakendans. Het publiek kreeg ook allemaal lichtgevende fakkels, bedoeld om mee te zwaaien. De voorzitter van SCUA hield een speech geheel in het Chinees, die naderhand vertaald werd. Ook Eddy Jozefzoon van de Nationale Commissie Herdenking Jubileumjaar sprak de aanwezigen toe namens de voorzitter, die in het binnenland scheen te zijn. Hij feliciteerde iedereen en riep iedereen op om broederlijk verder te gaan met de ontwikkeling van Suriname.

error: Kopiëren mag niet!